Вести: Данци решили проблем, са најбољим тимом на Велс

КОПЕНХАГЕН: Фудбалска репрезентација Данске, ипак, ће се Велсу на старту Ц лиге Лиге нација супроставити са најбољим играчима.
fudbal vesti
Фото: Dnevnik.rs

Фудбалски савез Данске је успео да се договори са играчима предвођеним капитеном и звездом Тотенхема Кристијаном Ериксеном, након несугласица које су избиле због зарада од комерцијалних права.

Најбољи дански фудбалери ступили су у штрајк и пропустили гостовање Словачкој у Трнави, па су у убедљивом пораз у пријатељском мечу играли футсалери и аматери.

Утакмица између селекција Данске и Велса игра се у недељу од 18 сати у Орхусу.

Премијер лига: Грасија и Моура најбољи у августу

ЛОНДОН: Менаџер Вотфорда и фудбалер Тотенхема Лукас Моура проглашени су за најбоље у енглеској Премијер лиги у августу.

Грасијин Вотфорд је најпријатније изненађење на старту првенства, остварио је све три победе у августу против Брајтона (2:0), Барнлија (3:1) и Кристал Паласа (2:1), али и баш против Тотенхема (2:1) на почетку новог месеца за максимални учинак заједно са Ливерпулом и Челсијем.

Од доласка Шпанца на клупу "стршљенова" у јануару ниједан тим није остварио више победа на свом терену (по седам са Ливерпулом, Арсеналом, Тотенхемом, Манчестер Ситијем и Јунајтедом).

Награда за најбољег фудбалера отишла је у руке Моуре који је у победама лондонске екипе над Њукаслом (2:1), Фуламом (3:1) и Манчестер Јунајтедом (3:0) постигао три гола, од чега два на Олд Трафорду.

Гулам се опоравио од повреде после 10 месеци

НАПУЉ: Одбрамбени фудбалер Наполија Фаузи Гулам опоравио се од повреде лигамената колена и после 10 месеци одсуства добио је дозволу да се врати на терен.

"Одличне вести, хирург који је оперисао Гулама рекао је да се потпуно опоравио и да је спреман да се врати тренинзима", саопштио је Наполи.

Алжирски фудбалер је покидао лигаменте прошлог новембра на мечу против Манчестер Ситија у групној фази Лиге шампиона, а у јуну је био подврнут новој операцији код чувеног специјалисте Пјера Паола Маријанија.

Њему ће бити потребно време да се укључи у такмичарски ритам, па се не очекује у саставу за гостовање Црвеној звезди 18. септембра на старту Ц групе Лиге шампиона.

Гулам је за Наполи, у који је дошао 2014. године из Сент Етјена, одиграо 153 утакмице и постигао два гола.

За репрезентацију Алжира забележио је 35 наступа и пет голова.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести