Ветерник заслужено на лидерском месту у Новосадској лиги

Некада стабилан друголигаш и трећелигаш, ФК Ветерник се током последње две године поново буди.
FK Veternik
Фото: Екипа ФК Ветерник, фото: Приватна архива

Крупним корацима корача и на путу је да на фудбалској мапи Србије поново врати препознатљив имиџ. Протеклу полусезону у Новосадској лиги завршио је на првом месту, с два бода више од другопласираног ТСК из Темерина. У 17 одиграних кола, ученици тренера Бобана Дашића остварили су 14 победа, уз два ремија и минимални пораз од Сирига. Успон клуба до јесење титуле започео је доласком нове управе, на челу с председником Миланом Јовановићем и директором Желимиром Туралом.

- После испадања у шести степен такмичења, односно у Градску лигу, клуб се налазио пред гашењем. Међутим, група ентузијаста није желела да се то догоди. Ушли смо у лепу причу и, уз пуно ентузијазма, био је видан напредак. После годину дана, наш труд је донео прве резултате, односно повратак у Новосадску лигу. Ни у тренуцима еуфорије нисмо спавали на ловорикама, прионули смо на рад с још већим жаром, а епилог је ова јесења титула, односно пола пређеног пола пута ка Војвођанској лиги. Нисмо само поносни због резултата на зеленом терену, већ смо то и због беспрекорних услова за рад на два терена, модерних свлачионица и опреме на којој би могли да нам позавиде и клубови из виших рангова такмичења - с поносом је истакао председник Јовановић.

Како је тим крчио пут ка повратку на стазе успеха, тако су вучени и прави потези око довођења играча и тренера.

- Ветерник је тренутно једна од најздравијих фудбалских средина у окружењу, без иједне негативне мрље. Играчки кадар смо постепено надограђивали с великим бројем повратника. Екипу коју су предводили искусни капитен Чалија, Турало, Мркић, Огњеновић, Вуковић, Купрешки, Николић, Малиновић и Гвозден, освежен је доласцима Ђурића, Ђокића, Чичића, Ушћумлића, Срдановића, Ивића и Томића,  а у последњем прелазном року и Китића и Швоње. Прави потез на дуге стазе било је прекомандовање и именовање Бобана Дашића за тренера првог тима. Епилог свега је познат, а резултат су наше феноменалне игре и јесења титула, уз 74 дата и само 10 примљених голова - нагласио је директор Желимир Турало.

Ветерничани су полусезону завршилина првој позицији не желе на томе да стану.

- Покушаћемо да надоградимо играчки кадар с барем двојицом квалитетних појачања. После дужег времена, у ситуацији смо да нам се играчи сами нуде. То је прави показатељ како функционишемо. Данас је ретко видети групу вердних и поштених људи који толико воле клуб, обезбеђују услове да се сваки играч и тренер осећа као професионалац. Једноставно, сви доприносе том фудбалском ужитку - нагласио је тренер Дашић и најавио прозивку екипе за средину јануара.

М. Поповић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести