Владимир Ковачевић поново у Војводини

Само четири дана пред почетак нове сезоне у Суперлиги Србије, Војводина је потписала уговор с првим новајлијом, заправо повратником у средину у којој је и поникао, са штопером Владимиром Ковачевићем (27), који је током минулих сезона носио дрес белгијског Кортријка, с тим да је једну сезону провео на позајмици у молдавском Шерифу из Тираспоља.
ф
Фото: ФК Војводина

Реч је о снажном младићу (191 цм), рођеном у Оyацима, који је, осим у Воши, каријеру градио играјући за Хајдук из Куле, Пролетер са Слане баре и суботички Спартак. Био је члан У-17, У-18, У-21 и сениорске репрезентације Србије (један наступ) и од њега се очекује да значајно појача конкуренцију у одбрани.

- После три и по године вратио сам се у матични клуб и морам да признам да сам срећан и задовољан због тога - рекао је Ковачевић. - Поново сам код куће, у средини у којој сам фудбалски поникао и јако ми је драго што ћу имати прилику да сарађујем с тренером Ненадом Лалатовићем, код којег сам, такође у црвено-белом дресу, начинио највећи искорак у каријери.

На питање да ли је физички спреман и колико познаје садашњу Вошину екипу, одговорио је:

- Здрав сам, тренирао сам током паузе, а на шефу је да процени колико ће ми времена бити потребно да уђем у такмичарску форму. Нове саиграче познајем, све их изузетно поштујем, али и верујем у сопствени квалитет. Већ поподне одрадићу први тренинг с осталим момцима и убеђен сам да никаквих проблема неће бити што се адаптације на средину тиче


Уговор до јуна 2022. године

После договора који је постигао са старијим новосадским суперлигашем, Владимир Ковачевић ставио је потпис под уговор који га за Војводину веже до лета 2022. године. Нема сумње да ће у штоперској линији, како сада ствари стоје, Новосађани бити веома јаки, јер су, поред Ковачевића, ту и староседеоци Синиша Саничанин, Славко Бралић и Ђорђе Ђурић, с тим да у одређеним ситуацијама могу да им помогну и Милош Андрић, односно Младен Деветак.


Водећи људи Војводине, на челу с Драгољубом Самарyићем, в.д. председника Управног одбора и председником Скупштине клуба, наставили су с радом на довођењу још неких играча који су црвено-белима потребни. То се, пре свих, односи на Новицу Максимовића, везног фудбалера, па би лако могло да се догоди да и он у најкраћем времену поново задужи опрему Новосађана.

После одлазака Емила Роцкова (МОЛ Фехервар) и Јована Кокира (Металац), Воша је почела да ангажује фудбалере који ће јој бити потребни за напорну сезону која следи, како у домаћој конкуренцији, тако и квалификацијама за Лигу Европе. С такмичењем црвено-бели почињу већ током викенда који следи, када играју првенствени сусрет првог кола домаћег првенства, у којем ће бити гости екипи ТСЦ- а, на стадиону у Сенти. Војвођански и дерби између два тима који ће бранити част српског фудбала у Европи, игра се у петак, од 19 часова.

  1. Предојевић

  

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести