Влаовић: Војводина ће бити јача него јесенас

„Убеђен сам да ћемо бити јачи него јесенас и да ћемо створити тим који ће моћи да надокнади заостатак за конкуренцијом, чак и по цену да сада ангажујемо једног или двојицу играча на пола године“, каже Душан Влаовић, Председник УО ФК Војводина
Dušan Vlaović, predsednik UO FK Vojvodina  Foto:Dnevnik.rs/ R. Hadžić
Фото: Душан Влаовић, председник УО ФК Војводина  Фото: Дневник.рс/Р. Хаџић

У Србији у понедељак и званично почиње зимски прелазни рок за професионалне фудбалере, иако су људи задужени за трансфере играча у нашим клубовима  одавно у пуном погону. Међу онима који желе да се појачају и да, освежени и попуњени квалитетним играчима, буду конкурентнији у трци за европском визом, свакако је и екипа Војводине.

Новосађани су јесенас полусезону завршили тек на осмом месту, што никога у клубу не задовољава. Напротив, црвено-бели увек истичу да им је, заједно са Партизаном и Црвеном звездом, место у самом врху српског фудбала и да се просто подразумева играње у Европи сваке године. Желе ли да то право изборе, пред ученицима новог шефа стручног штаба Илије Столице је тежак, али никако не и неостварив задатак, а да би га спровели у дело, мораће Новосађани да нагажују, неколико квалитетних фудбалера. О томе, али и још понечему, разговрали смо с Душаном Влаовићем, председником ФК Војводина.

У понедељак почиње зимски прелазни рок. Да ли су и, ако јесу, колико активни оперативци црвено-белих на решавању долазака нових фудбалера?

"Активни смо и очекујем да решимо барем основне идеје и појачамо редове нашег тима",  рекао је Влаовић. "Убеђен сам да ћемо бити јачи него јесенас и да ћемо створити тим који ће моћи да надокнади заостатак за конкуренцијом, чак и по цену да сада ангажујемо једног или двојицу играча на пола године. У сваком случају, очекујем занимљива дешавања у данима пред нама, јер нећемо одступити од реализације замисли да до 25. јануара и поласка екипе у Турску, имамо на окупу момке који ће играти у следећеој полусезони."

Тренутно у Спортском центру у Ветернику тренира 24 играча ( од којих су четворица голмани) и јасно је да тај број неће бити довољан за пролећне изазове. На којим позицијама планирате ангажовање нових фудбалера?

"Све радимо у координацији са шефом струке Илијом Столицом. На добром смо путу да квалитетно решимо питање играча који игра на позицији предњег бочног и то на обе стране терена, а није искључено да данас или сутра завршимо и читав посао око довођења шпица. Уз то, у преговорима смо и покушавамо да ангажујемо још једног централног офанзивног везног играча, као и квалитетног штопера. Посла има, али очекујемо да ускоро уследи реализација трансфера на којима радимо."

Да ли сте у контактима и с неким од играча који су поникли у Фудбалском центру „Вујадин Бошков“ или су током каријере носили црвено-бели Вошин дрес?

"Јесмо, покушао сам да ступим у контакт са скоро свим нашим некадашњим фудбалерима. Желео сам да сазнам какве планове имају у наставку каријера, али и да се обавестим о тренутним ситуацијама у којима се налазе. Између осталих, чуо сам се с Данијелом Алексићем, данас првотимцем швајцарског Сент Галена, као и с некадашњим капитеном Војводине Слободаном Медојевићем, сада играчем Ајнтрахта из Франкфурта."

Каква је ситуација с овом двојицом несумњиво одличних фудбалера пониклих у Војводини?

"Алексић се изузетно обрадовао позиву из, како је нагласио, његове Воше. Сазнао сам да је недавно добио сина и искористио сам прилику да му честитам. Он игра добро, уговор са Швајцарцима га обавезује на још две и по године и тренутно очекују понуду једног клуба из Турске. Рекао ми је да у овом тренутку није реално да се врати у Нови Сад и договорили смо се да останемо у контакту, а ја сам му поручио да су му врата ФК Војводина увек отворена."

Имали сте прилику да се чујете и са Слободаном Медојевићем?

"Наш некадашњи капитен пажљиво прати ситуацију и добро је упућен у збивања у Војводини. Изразио је у разговору наду да ће већ на пролеће ствари доћи на своје место и да ће његова Воша поново заиграти у Европи. На моје питање да ли би путеви већ сада могли поново да нам се укрсте, Медојевић је одговорио да су му планови у наредне две године окренути ка клубовима са запада Европе, а да свакако рачуна да се после тога врати у клуб у ком је и почео каријеру, дакле у Војводину ", додао је Душан Влаовић, први човек новосадског фудбалског суперлигаша.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести