Војвођански фудбалски дерби: Тополчани без Европе

ТСЦ - Војводина 0:2 (0:0)
w
Фото: https://www.fkvojvodina.rs/

Фудбалери ТСЦ –а први пут од кад се такмиче у Суперлиоги Србије изгубили од Војводине и самим тим нису успели да изборе  пласман у квалификације за Лигу Конференција.  У доста слабом мечу Војводина је била организованија и конкретнија. Последњи ред Novossađana на челу са голманом Емилом Роцковом деловала је изузетно сигурно,а и контра црвено – белих била је изузетно опасна. А Тополчани бледи.

У већем делу првог полувремена инцијаиву су имали фудбалери ТСЦ-а, међутим нису успели да створе ни једну повољну прилику. Одбранбени ред Воше деловао је изузетно сигурно, а  домаћи фудбалери нису имали у својим редовима фудбалера који би могао да пробије “бедем” испред голмана Роцкова. Једину какву такву прилику у првом делу имао је Бањац,и то из слободног ударца, али је  тукао право у Роцкова.

С друге стране Војводина се определила на контре и два пута је опасно припретила, први пут Зукић је слабо одиграо завршни пас према Симићу и шанса је пропала,а у послењем минуту првог дела Томановић је у последњи час успео да изблокирао опасан ударац Вукчевића

Само што је почело друго полувреме Војводина је повела. Варга је вратио лопту свом голману. Филиповић је  примио лопту и дуго чекао коме да је упути. То је искористио Матић и уклизао у моменту када је голман домаћих хтео да упосли своје саиграче и лопта се од његове ноге одбила у мрежу.

После примљеноиг гола тренер домаћих Жарко Лазетић направио је две промене у игру је убацио Мирчевског и Раткова и Тополчани су заиграли много офанзивније. Успели су да сабију играче Војводине на своју половину, ређеле су се полуприлике, али оних правих није било. А из контри Војводина је била све опаснија.  Прво је Симић е са ивице шеснаестераца тукао поред гола,а само пет минута касније Новосађани су постигли и други погодак. Контреру је повукао Зукић и лепо упослио Лазаревића, који ушао у шеснаестерац и искоса са петмаестак метара савладао Филиповића. 

БАЧКА ТОПОЛА: ТСЦ Арена, гледалаца око 1.500, судија: Новак Симовић (Ловћенац).Стрелац: Матић у 46.  и Лазаревић у 79. минуту.жути картони: Бочкаи, Томановић  (ТСЦ), Копитовић, Буснић, Милетић (Војводина). 

ТСЦ: Филиповић 5– Варга 5,5, Стојковић 6, Антонић 5,5(Крсмановић), Петровић 5,5– Томановић 6,  Станојев 5,5(Мирчевски), Бањац 5,5, Бочкаи 6(Милићевић), Вукић 5.5, Станојловић 5,5 (Ратков).

ВОЈВОДИНА: Роцков  7– Бјековић 6,5,  Јеличић 6,  Копитовић 5,5, Деветак  6– Милетић 6,5, Буснић 5.50 – Вукчевић 5,5(Лазаревић) Зукић 7 (Абрамушић), Симић 7– Матић 7(Бастајић).

 Г. Ковач 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести