ВОЈВОЂАНСКИ ПРВОЛИГАШКИ ДЕРБИ Инђија - ОФК Бечеј 3:1 (2:1)

Веровали су фудбалери лидера у првенству Прве савезне лиге Инђије да ће савладати у војвођанском дербију екипу из Бечеја. Они су то и учинили, али мора се нагласити да су уложили пуно снаге и да до тријумфа нису стигли ни мало лако.
indjijaBecej10_RHA
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић

Одиграли су фуриозно првих 20 минута домаћи играчи, па су већ у 4. минуту могли да поведу, али је Иванчевић замало закаснио да лопту убаци у гол. Међутим, у 10. минуту на семафору је стајало 1:0. После центаршута Лукића с десне стране, Стоиљковић се лепо наместио и ударцем главом у ближи угао матирао голмана Бечеја. Није се још узбуђење ни стишало, а Инђија је водила са 2:0. Лукић је искористио један дубински пас, лепо прихватио лопту, а онда је ударцем по земљи сместио иза леђа голмана Радовића.

Гости су први пут припретили у 15. минуту када је Дражић шутирао пеко гола, да би Инђија у 17. и 19. минуту имала две сјајне прилике. Најпре је Лукић избио сам пред чувара мреже Бечеја, а Радовић је изашао као победник из међусобног дуела. После нове грешке одбране тренера Бранка Савића, Стоиљковић је био пред Радовићем, али овај је поново сјајно интервенисао.

Када се пропусте такве шансе, неписано је правило да уследи казна. Она је домаћина стигла у 25. минуту. Киковић је срушио Ерака на неких 17 метара , а Младен Ковачевић је одмереним ударцем савладао голмана Прековића. Могао је Бечеј и до изједначења у 30. минуту, али је Дејан Рахић пропустио да реализује заиста велику прилику.

И у другом полувремену домаћин је запретио у 50. минуту када је Ненад Лукић главом шутирао, а расположени голман Бечеја укротио ту лопту. У 73. минуту поново су гости имали велику прилику, јер је Ковачевић изашао пред голмана Прековића, обишао га, а онда необјашњиво упутио лопту поред гола. До краја сусрета бележимо покушаје Стоиљковића и резервисте Смиљанића, да би овај други, у последњем минуту надокнаде, поставио коначних 3:1 и потврдио победу свог тима.

А. Предојевић

Фото: Дневник/ Радивој Хаџић
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић
Фото: Дневник/ Радивој Хаџић/Радост Инђијаца

Инђија - ОФК Бечеј 3:1 (2:1)

ИНЂИЈА: Стадион Инђије, гледалаца 400, судија: Милановић (Ћуприја), стрелци: Стоиљковић у 10. Лукић у 13. и Смиљанић у 90. за Инђију, а Ковачевић у 25. минуту за Бечеј. Жути картони: Анђелковић (Инђија), Живков (резервни голман, Бечеј).

ИНЂИЈА: Прековић 7, Цигер 6,5, Иванчевић 6,5 (Смиљанић), Босанчић 6,5 (Јеличић), Лукић 7, Илић 7, Киковић 6 (Браштановић 6,5), Стоилковић 7, Анђелковић 6,5, Јањић 6,5, Рогач 6,5.

ОФК БЕЧЕЈ: Радовић 7, Радић 6,5, Томчић 6 (Дабижљевић 6,5), Станојев 7, Цветковић 6,5, Дражић 6,5, Ковачевић 7, Лазић 6 (Цвијић), Мандић 6, Рахић 6,5 (Грујић), Ерак 6,5.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести