Војводина дочекује Раднички: Лалатовић позива на фудбалску мобилизацију

Годинама уназад међусобни окршаји фудбалера Војводине и Радничког из Ниша доносе посебну атмосферу, која је често умела да изађе из оквира спортског и фер-плеја.
Vossa - Radnicki
Фото: Моменат из прошле утакмице Војводина - Раднички у Новом Саду, фото: Ј. Грлић

Пред сутрашњи дуел два тима на стадиону “Карађорђе” атмосфера се, утисак је, поново усијава, јер је реч о изузетно важној утакмици. Улог је велики - победник ће направити огроман корак ка пласману у Европу, што додатно утиче на повећање тенизије.

- Пред нама је тешка, можда и најтежа утакмица у пролећном делу првенства - рекао је Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине, који је у Нови Сад стигао управо из Ниша. - Раднички има веома добар тим, а сам клуб одлично је организован и врхунски га предводи Ивица Тончев, спортски радник и човек којег изузетно ценим. Управо он је највише утицао на то да се данас о Нишлијама прича у суперлативима, људи у том граду воле клуб, не дају на њега, и био бих пресрећан када би се таква слика пренела и на Војводину и Нови Сад.


Командујем, а имамо само - ћорке

Сликовито је Ненад Лалатовић описао своје сумње пред дуел с Нишлијама.

- Циљ нам је победа, али се питам, уколико суђење не буде 50:50, како да до ње стигнемо. Тешко је командовати тимом у бици у којој на располагању имате само ћорке, а ривал може да користи праве метке. Надам се, ипак, да то неће бити случај, јер желим да своју “војску” вратим из фудбалске битке живу и здраву – казао је Лалатовић.


После пораза од Црвене звезде, пред Старом дамом из Новог Сада поново је тежак испит, сусрет који може да буде и пресудан у европској трци.

- Нећу моћи да рачунам због картона на Миодрага Гемовића и Ђорђа Ђурића. Имамо, наравно, довољно квалитетних играча који ће их заменити, уместо Ђурића шансу ће да добије Славко Бралић. Извешћу најјачи тим којим тренутно располажем и надам се да ће момци доказати квалитет и снагу и савладати великог ривала.

Фото: Ненад Лалатовић, фото: Ј. Грлић

Лалатовић је исказао и незадовољство пред сутрашњи дерби.


Могућа постава Воше

Ако је судити по оном што је увежабавамно на тренинзима, може да се очекује да Војводина на мегдан Радничком истрчи у следећој постави: Роцков - Стојковић, Бралић, Саничанин, Ђорђевић - Топић - Вукадиновић, Дринчић, Бојић, Ђуричин - Мркаић.


- Правду ће делити Драган Чоловић, без сумње арбитар који је међу бољима у Србији када суди како треба. Међутим, наслућујем да то не би могао да буде случај сада! Нећу даље да елаборирам ствари на ту тему, само кажем оно што ме мучи и тишти. И управо због тога прижељкујем и апелујем на све оне који воле Војводину - на град, навијаче, љубитеље фудбала - да препознају важност тренутка и као никада испуне трибине нашег стадиона. Њихова громогласна подршка много нам значи, тако је било и у дуелу са Црвеном звездом у прошлу суботу и дужан сам да се нашим навијачима још једном јавно захвалим на свему.

Наставио је тренер Војводине да износи размишљања с којима дочекује дуел с Радничким.


Бројна колонија Новосађана у Радничком

У екипи Радничког из Ниша наступају чак седморица фудбалера који су раније носили дрес Војводине. То су: Дејан Мелег, Марио Маслаћ, Лазар Ђорђевић, Боривоје Ристић, Немања Суботић, Филип Кнежевић и Стефан Михајловић.

Фото: Дејан Мелег, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Нови тренер Нишлија је Радослав Батак, некадашњи играч и тренер Новосађана, а спортски директор такође бивши члан Воше Марко Јовановић.


- Испада да стално нешто приговарам, али верујте да знам због чега све ово причам. Није довољно што то чиним сам, већ бих волео да исто учине и челни људи града и клуба. Војводина је велики клуб, тако мислим свим срцем и, наравно, ако то право избори на терену, заслужује да игра у Европи. Знам да је Воша синоним за фудбал у северном делу Србије, најзначајнији је клуб на овим просторима, па би за очекивати било то да има фер-плеј услове за играње утакмица с осталим ривалима. Право је време за фудбалску мобилизацију у Новом Саду и читавој Покрајини, време у којем ће велики број људи стати уз нас и понети нас ка оном што смо зацртали као спортски циљ. Нови Сад многи називају Српском Атином, а ја тврдим да је он лепши од грчке престонице. Момци које предводим, то знам, учиниће све што је у њиховој моћи да им одговоре добром игром и остваривањем резултата које сви прижељкујемо – поручио је Ненад Лалатовић.

Утакмица Војводина - Раднички почиње у 18 часова, а улаз на трибине стадиона “Карађорђе” је бесплатан.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести