Батак тренер Радничког, дебитује против "своје" Војводине

НИШ: Некадашњи фудбалер и тренер Војводине Радослав Батак нови је шеф стручног штаба Радничког из Ниша.
radoslav batak
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Некадашњи црногорски репрезентативац на клупи Нишлија замениће Милорада Косановића дебитоваће већ у среду против "своје" Војводине у Новом Саду.

"Стигао сам у огранизован клуб, који има високе амбиције и у складу са тим ћу се и понашати. Пред Радничким су велика искушења у наставку ове сезоне, а ја сам спреман за овај посао и верујем да ћемо овде направити добру причу. Многи говоре да преузимам клуб у незгодном тренутку, али ја мислим да за једног тренера незгодан тренутак не постоји. Прихватам овај изазов, радујем му се и убеђен сам да ћемо овде направити озбиљан резултат", рекао је Батак на промоцију у Нишу.

Он је истакао да одлично познаје средину у коју је дошао.

"Пратио сам последње мечеве Радничког, а неке играче сам тренирао у Војводини. Са спортским директором Марком Јовановићем сам делио свлачионицу на Тајланду, тако да сам и преко њега био упознат са ситуацијом у клубу. Одрадио сам један тренинг са екипом, полако се упознајемо и задовољан сам са оним што сам видео", истакао је Батак.

Раднички ове сезоне има за циљ нови пласман у квалификације за Лигу Европе.

"Сви знамо шта је жеља људи који воле овај клуб и оних који га воде. Ситуација на табели је солидна за нас и потребно је да у наставку сезоне заиграмо на још вишем нивоу како бисмо испунили оно што се од нас очекује. Сматрам да овде има квалитета и да ћемо урадити оно што је потребно", поручио је Батак.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести