Војводина игра против Шахтјора у Турској (15)

БЕЛЕК: Фудбалери Војводине данас од 15 часова играју последњи контролни сусрет на припремама у Турској.
ФК Војводина/Дејан Зукић све бољи
Фото: ФК Војводина/Дејан Зукић све бољи

Дневник у Турској

Вук-Милош Петровић

У генералној проби пред наставак првенства, „стара дама“ одмериће снаге са седмопласираном екипом казахстанског шампионата, Шахтјор Карагандијем. Узимајући у обзир и вредност тима, као и реноме, на папиру ово не би требало да буде изразито захтеван сусрет за Новосађане, као што је то био случај против руског Ахмата. Један од најбољих фудбалера казахстанског тима је српски интернационалац Стефан Букорац, који игра на позицији задњег везног. Војводина је у досадашњем делу припрема одиграла пет утакмица – победа над мађарским Пакшом (2:1), пораз од Сабаха (4:2), реми са Химкијем (0:0), победа над Локомотивом (2:0) и реми са Ахматом (1:1).

У предстојећем сусрету било би очекивано да Новосађани поправе биланс, мада је питање колико ће тренер Милан Раставац бити посвећен резултату, а колико уигравању неких елемената који ће да буду врло важни уочи пролећне првенствене премијере, 4. фебруара протв Црвене звезде. Један од сегмената на који ће стручни штаб посебно да обрати пажњу је дефанзива, о чему је говорио и спортски директор Марко Јовановић, уз осврт на појачања црвено-белих у задњој линији. На почетку зимског прелазног рока, клуб је ангажовао талентованог Вука Богдановића, док је пре два дана озваничен потпис Немање Љубисављевића.


Штутгарт и Милошевић озваничено

Стопама талентованог Дејана Зукића, који је на добром путу да се у Војводини етаблира као врхунски фудбалер, није кренуо његов четири године млађи саиграч, Јован Милошевић. Још раније је обелодањено да је млади српски репрезентативац појачао Штутгарт, уз обештећење од милион и двеста хиљада евра, а јуче је и стигла званична потврда пошто су два клуба ставила параф на уговор. Милошевић црвено-бели дрес носи од 14. године, када је из чачанског Борца дошао у новосадски клуб, у којем је играо за млађе категорије. Летос је био најбољи стрелац на Европском првенству за кадете у Израелу, што га је лансирало у сениорски погон „старе даме“, за који је у јесењем делу шампионата одиграо четири утакмице. Подсетимо, талентовани нападач ће до лета остати на позајмици у Војводини, након чега ће обући дрес бундеслигашке екипе.


– Били су нам потребни централни бекови због много картона у одбрани. То је прва ствар. Друго је што самим тим појачавамо и ротацију. Добићемо и на чврстини у одбрани, што ће нам, како смо видели на ових неколико утакмица у Белеку, бити веома потребно. Било је мало несигурности, када је реч о задњој линији. Трудимо се да тај проблем елиминишемо и да у исто време повећамо конкуренцију на позицији штопера. Зато смо и повукли све те потезе у прелазном року, на иницијативу тренера Раставца – рекао је Јовановић и додао да је клуб одустао од довођења играча на средини терена, с обзиром на то да Дејан Зукић игра на високом нивоу.

Директан пренос утакмице између Војводине и Шахтјор Карагандија обезбеђен је на Јутјуб каналу клуба и Новосадској телевизији.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести