Војводина из Бачког Градишта с квалитетнијим тимом у наставак сезоне

Живнуло је и на фудбалском терену у СРЦ „Ђорђе Тапавица Џоја“ где су припреме почели, фудбалери Војводине из Бачког Градишта. Двадесетак сениора јавило се тренеру Лазару Дабижљевићу на првом тренингу, а било је и неколико изразито младих играча.
 Bačkogradištanci očekuju na proleće više ovakvih radosti   Foto: V. Jankov 
Фото: Бачкоградиштанци очекују на пролеће више оваквих радости   Фото: В. Јанков 

- На време смо кренули с радом и очекујем да ћемо спремно дочекати  наставка сезоне војвођанског „севера“. Бројчано смо на истом, али мислим да ћемо имати квалитетнију екипу на пролеће. Из тог разлога очекујем да опстанак није доведен у питање, већ да ћемо се борити за што бољи пласман у средини табеле - рекао нам је тренер градиштанске Воше Лазар Дабижљевић. Клуб су ове зиме напустили Марко Бубања, Дејан Бошков, Димитрије Вејин, Мирослав Вендер и Аслан Шаколи, а стигли су из ОФК Бечеја  Славољуб Дабижљевић и Бојан Ћулум, затим Ненад Винковић из бочарског Јединства,  и млади Лазар Врањеш из новобечејског Јединства и Бојан Ђекић, који је јесенас носио дрес Старог града из Бачке Паланке. Прикључено је још неколико кадета, како би осетили рад током припрема, али се објективно не очекује да неко од њих у овом тренутку избори место у такмичарском погону.

- Имаћемо двадесетак фудбалера у такмичарском погону, што је сасвим довољно за играње на два колосека, првенству и купу. Заказали смо шест контролних утакмица, а можда ћемо утаначити још једну или две провере. Довољно да уиграмо иновирани састав - сматра тренер Бачкоградиштанаца Лазар Дабижљевић.

Први изазов чека их другог фебруарског дана пред својим навијачима против ОФК Сирига, а три дана касније требало би у Бачкој Тополи да се састану са Бајшом. За 8. фебраур је заказана утакмица са ОФК Бечејом на свом терену, а недељу дана касније гостоваће у Апатину и игарти против „младосташа“. Омладинци суперлигаша Спартака биће им ривали 22. овог месеца у Суботици, а „генерлку“ ће имати 29. фебруара у Бачкој Тополи против старих спортских пријатеља из Бајше.

И док је тренер умерени оптимиста, председник клуба Горан Кудрић не само да прижељкује бољи пласман од „коте 11“ на којој су презимели, већ и већи број бодова од до сада освојених 17.

- Убеђен сам да ћемо имати успешније пролеће од јесени, јер смо прегрмели дебитантске муке, а имамо и квалитетнији састав. Значи, први и основни циљ да задржимо статус војвођанског лигаша не долази у обзир. Моја велика жеља је лане остала неиспуњена, а везана је за куп такмичење. Пенали су нас омели да играмо у финалу купа на територији ФСВ, па прижељкујем да то остваримо ове године, искрен је председник Горан Кудрић.

С обзиром да имају оптималне услове за рад у својој бази, комплетне припреме обавиће у Бачком Градишту.                                    

        В. Јанков

 

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести