Војводина лако савладала Златибор у Купу Србије

Очекивали су у Војводини тежи посао на гостовању Златибору у утакмици шеснаестине финала фудбалског Купа Србије, а стигли су до убедљиве и доста лаке победе од 4:1.
Vidak Bratić/J. Grlić
Фото: Ј. Грлић/ Помоћни тренер Војводине Видак Братић

Оправдали су црвено-бели улогу фаворита, иако су наступили у нешто измењеном саставу, у којем није било до сада стандардних првотимаца Роцкова, Деветака, Езеа, Матића и Ђуришића. Момци који су добили прилику да заиграју уместо њих, у потпуности су оправдали очекивања, диктирали темпо и уписали жељени и очекивани тријумф.

- Знали смо да Златиборци умеју да буду веома незгодни, посебно када играју на свом терену - подсетио је Видак Братић, помоћни тренер који је и други пут заредом водио Новосађане уместо кажњеног шефа стручног штаба Ненада Лалатовића. - Добро за нас било је то што смо први погодак, чији је стрелац био млади Јован Кокир, постигли на време, отворивши сусрет на начин на који смо то и желели. Све после тог гола било је лакше, посебно након новог поготка Бојића у 27. минуту. До краја смо још два пута погодили у мету, додуше и примили смо један гол из пенала, али је, у суштини, најважније то да смо прошли у осмину финала купа.

После дуела на “Швајцарији”, новосадски суперлигаш продужио је боравак у хотелу “Палисад” на Златибору, припремајући се за предстојећу првенствену утакмицу. Ривал ће им, у Лучанима, бити екипа Младости, тим који је умео да буде доста неугодан за црвено-беле у неким ранијим утакмицама.

- Већ смо се окренули том дуелу и почели да се за њега припремамо. Знамо да нас у Лучанима очекује веома тврда и тешка утакмица, али то ништа неће променити у нашим циљевима. Ићи ћемо у недељу на нови тријумф, јер желимо да се и с овог гостовања у Нови Сад вратимо непоражени - додао је Братић.

О односу на прошлу утакмицу коју су код куће изгубили од Вождовца, Воша неће моћи да рачуна на поузданог штопера Синишу Саничанина, због четири жута картона. Струка ће током наредних дана одредити ко би то могао да га замени, а сви остали фудбалери биће јој на располагању.

Дуел Младост - Војводина игра се у недељу, с почетком у 18 часова.

А. П. 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести