Војводина победила Горицу у последњој провери на припремама у Словенији

Данас поподне експедиција фудбалера Војводине напустила је базу у Мариборском Похорју и, пред повратак за Нови Сад, одиграла последњу тест утакмицу у Радомљу, надомак Љубљане.
Duel Mrkaica i Jovicica
Фото: Дуел Мркаића и Јовичића, фото: Дневник (А. Предојевић)
Ривал Новосађанима је била екипа хрватске Горице, петопласирани тим у тамошњој најквалитетнијој лиги у прошлој сезони. Тренер црвено-белих Славољуб Ђорђевић није могао да рачуна на све играче, јер су ван строја, због лакших повреда, били Мирко Топић и Душан Стевановић. Због тога је морао да комбинује поставу, али је то уједно била и прилика да још једном провери поједине играче. 
Прилично опрезно ушли су у утакмицу и један и други тим, а прву одличну шансу на утакмици забележили смо у 16. минуту. Одлично су по десној страни комбиновали Бјековић и Зукић, након чега је уследио употребљив центаршут право на главу Вељка Симића који је врло добро упутио лопту ка голу, али је она ишла директно у голмана Банића и велика опасност по гол Горице  била је отклоњена. Нешто конкретнија била је новосадска екипа, не дозвољавајући ривалу да успостави жељени ритам, али је поново уследио период игре без преузимања сувишног ризика и лопта је углавном кружила око средине терена. Први пут је тим из Хрватске припретио у 28. минуту преко Ловрића, чији је шут, међутим, био изразито непрецизан. У 40. минуту шут је опробао и Шролер, али је Вуклиш био спреман и без проблема зауставио ту лопту. Црвено-бели су настојали да искористе брзину Симића, који је у неколико наврата покушао да утрчи у празан простор, али је одбрана Горице добро то читала и интервенисала.
Утисак је да је Горица у наставак ушла мало мотивисаније, чешће је лопта била у ногама њених играча, међутим одбрана Новосађана деловала је прилично сигурно и лако отклањала потенцијалне опасности по гол Горана Вуклиша. Истицао се Владимир Ковачевић сигурним интервенцијама и добрим постављањем, али ни његови саиграчи нису заостајали. У 58. минуту, после корнера, имала је Воша одличну прилику да поведе, постигла је и гол преко Деветака, али је он оправдано поништен због офсајда. Минут касније, ипак, видели смо сјајну акцију по десној страни, на правом месту нашао се Вељко Симић и рутинерски савладао голмана Котарског, за вођство нашег тима од 1:0.
У 70. минуту тренер Ђорђевић у игру је увео Небојшу Бастајића, који је дебитовао у црвено-белом дресу. Иако је на терену у наставку био већи број младих играча, партија Војводине није губила на квалитету, младићи су храбро прихватили изазов, уз неминовне грешке које мали број година собом доноси. У 77. минуту, после слободног ударца, изненада се указала шанса Ловрићу, чији топовски ударац је сјајно зауставио Вуклиш. Уледила је контра, млади Кабић и Новевски су надиграли чуваре, а после центаршута најбоље се снашао Бастајић и главом повисио резултат на 2:0, постигавши први гол у новом дресу.
Покушавала је Горица некако да стигне до почасног поготка, али правих прилика да га постигне није имала, па је припреме у Словенији новосадска „Стара дама“ завршила тријумфом.
А. Предојевић
Фото: Симић и Бродић, фото: Дневник (А, Предојевић)

Горица – Војводина 0:2 (0:0)

РАДОМЉЕ: Стадион НК Радомље, без гледалаца, судија: Матоша (Словенија). Стрелац: В. Симић у 59. и Бастајић у 78. минуту. Жути картони: Кеита, Пршир (Горица).
ГОРИЦА: Банић (Котарски), Дока (Јанушић), Марјановић, Јовичић, Кејта (Зорица), Жуниор (Пршир), Бабец (Калик), Шролер (Дворнековић), Митровић (Прук), Ловрић (Аџић), Бродић (Матар).
ВОЈВОДИНА: Вуклиш, Бјековић (Цуцин), Ковачевић (Јеличић), Стојсављевић, Деветак, Милетић, Буснић (Максимовић), Зукић (Ву. Богдановић), Човић (Бастајић), В. Симић (Новевски), Мркаић (Кабић).
 
EUR/RSD 117.1527
Најновије вести