Воша завршава припреме у Словенији: Горица последњи тест

(Од нашег специјалног извештача) МАРИБОР: Припреме фудбалера Војводине на Мариборском Похорју примакле су се крају, данас ће одиграти утакмицу са овдашњим суперлигашем Горицом, а након ње ће кренути у Нови Сад. Биће то прилика за тренера Славољуба Ђорђевића да провери још неке варијанте и да види колико су играчи физички спремни.
v
Фото: fkvojvodina.rs

- Уколико све буде онако како прижељкујем, волео бих да против Горице на делу заједно видим Мирка Топића и Александра Буснића као двојицу задњих везних играча. Топић се пожалио у полувремену дуела с Муром на бол у задњој ложи, али, ипак, очекујем да ће моћи да заузме место у екипи. Желим да проверим колико је спреман новајлија Небојша Бастајић и он ће добити своју минутажу..

Повреде су, да подсетимо, до сада реметиле рад па су се раније у Нови Сад вратили Михајло Нешковић, Миљан Вукадиновић и Стефан Ђорђевић, а на ову двојицу последњих рачунало се као на сигурне стартере. Управо због тога ангажован је нападач Бастајић, а спортски директор Љубиша Дунђерски и даље тражи штопера и левог бека.

Млади играчи тренирали су веома добро, а 17-годишњи Урош Кабић озбиљно је почео да се намеће као једно од решења у шпицу напада, а утакмицама са СЛАСК-ом и Марибором био је стрелац.

- Кабић има показатеље који су на врхунском, европском нивоу – нагласио је кондициони тренер Воше Александар Јанковић. – Далеко је испред својих вршњака и изузетно важно за њега биће да настави ш радом и да напредује. Изузетан је потенцијал и од њега  клуб у будућности  може да очекује јако много.

Утакмица Војводина – Горица почиње данас  17 часова, а пренос је на првом програму ТВ Арена спорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести