ВОЈВОДИНА ПОСЛЕ ПЕНАЛА ПОБЕДИЛА ЧУКАРИЧКИ и прошла у полуфинале Купа Србије

Бољим извођењем пенала, после нерешеног резултата (1:1) у основном делу меча, фудбалери Војводине савладали су Чукарички са 4:3, а укупно са 5:4 и пласирали се у полуфинале националног купа. 
1
Фото: В. Фифа

Јунак утакмице био је голман Војводине Лазар Царевић који је успешних одбрана у току меча одбранио и пенале које су извели Милојевић и Јовановић. 

 

Што се игре у првом полувремену тиче, почетном иницијативом домаћи играчи су гостима наметнули обавезу појачаног ангажмана у одбрани. Прилике Аџића у 6. минуту и Миладиновића у 7. пресликале су утисак о надмоћности Чукаричког и јасно израженој жељи његових играча да стигну до резултатске предности у раној фази утакмице. Њихови нападачи кретали су се првенствено уз десну аут линију преко Ивановића, а поред Матеуса. који се није снашао у улози левог бека, која му је силом приликом намењена.

Што је резултат остао непромењен у односу на почетак меча најзаслужнији је голман Војводине Царевић. Фантастичним рефлексним радњама спасавао је мрежу у 17. и 40. минуту, када су се Миладиновић и Аџић хватали за главу након изгубљених дуела „један на један" са голманом Војводине. У међувремену, једину прилику за Војводину није искористио капитен Зукић, који је, за разлику већине претходних утакмица, играо на позицији офанзивног везног. У 23. минуту, после асистенције Вукановића с лева, реаговао је на прву, али је његов покушај блокирао Стевановић.

То што нису "брђани" успели у раној фази првог, Воша је постигла после пет минута игре у другом полувремену. Савићевић је ушао с лоптом у шеснаестерац и пронашао позицију за шут у доњи леви угао за вођство Војводине.

После момента за радовање, диаметралну слику о поседу и надмоћности Војводине у наставку употпунили су шансама Матеус у 57. минуту када је слаломом с лоптом у ногама пртрчао 50 метара и шутирао у голмана Самуровића. И два пута Вукановић, најпре у 59. минуту када је покренуо Стевановића и у 63. када је лопту главом упутио под пречку, али је Самуровић сваки пут спречио погодак.

Казна за Вошине промашаје упрокос надмоћности у том делу игре, како то у фудбалу обично бива, уследила је у 68. минуту. Изједначујући гол постигао је Ивановић, након успешног Ковачевог паса, за пенал серију што и јесте био најреалнији однос снага у основном делу меча.

Фото: В. Фифа

Чукарички - Војводина 4:5 (1:1, 0:0)

БЕОГРАД: Стадион на Бановом брду, гледалаца: 600, судија: Илић (Крагујевац). Стрелци: Ивановић у 68. за Чукарички, а Савићевић у 50. минуту за Војводину. стрелци из пенала: Ивановић, Виницијус, и Ергелаш за Чукарички, а Зукић, Петровић, Лазаревић и Савићевић за Војводину.  Жути картон: Вукановић (Војводина).

ЧУКАРИЧКИ: Самуровић 7, Стевановић 6, Сисоко 6, Јовановић 6, Тошић 6,5, Доцић  6 (Ковач), Никчевић 6 (Суботић), Ивановић 7,5, Миладиновић 6,5 (Милојевић), Аџић 6,5 (Ергелаш), Павков 6 (Винициус).

ВОЈВОДИНА: Царевић 8,5, Лазаревић 6,5, Кораћ 6,5, Матеус 6, Црномарковић 6,5, Савићевић 7,5, Петровић 6,5, Кембел 6 (Ивановић), Зукић 6,5, Зади Сери 6, Вукановић 6,5.

Л. Бакмаз

Фото: В. Фифа
Фото: В. Фифа

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести