Веселиновић: Војводина против Напретка без калкулација

НОВИ САД: Иза фудбалера Војводине остало је првенство у којем су се мучили, променили чак шест тренера и, на крају, освојили осмо место. Срећом по њих, та позиција омогућила им је да заиграју у предстојећем плеј-офу и да се, упркос свему, боре за место у Европи.
Aleksandar Veselinović/J.Grlić
Фото: Ј.Грлић/Александар Веселиновић

Поред Црвене звезде и Партизана који су одмакли конкуренцији, осталих шест тимова водиће занимљиве и жестоке битке, јер их на табели деле само четири бода и, барем у теорији, сви имају шансу и право да кују властите, европске планове. Воша у доигравање креће из Крушевца, а Напредак и његов тренер Милорад Косановић биће јој истински изазов.

Ако желе да покушају да испуне такмичарски циљ, Новосађани у недељу морају да иду на победу у Лазаревом граду, другачији исход могао би већ на старту плеј-офа да им шансе сведе на минимум.

„Улазимо у саму завршницу сезоне и следи нам седам веома тешких и захтевних утакмица“, рекао је Александар Веселиновић, нови шеф струке у новосадском суперлигашу.

Додаје да је више разлога због којих мисли да наша лига одавно није била овако занимљива.

„Најпре због чињенице да неколико тимова игра веома квалитетно и претендује на излазак на европску сцену. Због тога је веома тешко прогнозирати исходе сусрета који су пред нама, а први нам следи већ у недељу. Напредак је у овој сезони победио све екипе из горњег дела табеле и, по мени, игра најстабилније у пролећном делу првенства. Уз то, прошле зиме Крушевљани су направили веома добру селекцију искусних фудбалера, а предводи их с клупе искусни Милорад Косановић, тренер о којем не бих трошио речи. Довољно је да кажем да према њему имам огромно поштовање због свега што је учинио у каријери”, рекао је Веселиновић

Пре нешто више од месец дана, Напредак је савладао Војводину са 1:0, такође на стадиону Младост.

„ Решени смо да одиграмо квалитетну утакмицу и похвалио бих све момке на које рачунам због мотивисаног и доброг рада током недеље. Имамо пред собом обавезу да пружимо максимум, а видећемо на крају шта ће нам то донети. У овом тренутку моји сарадници и ја имамо одређену идеју како треба да наступимо у недељу, односно ко ће заменити Лакићевића и Вукасовића који не могу да наступе. Дозволићете нам да с тиме још не излазимо у јавност, односно да сачекамо финализацију замисли на тренинзима који су пред нама. Од свих играча, како оних на терену, тако и појединаца на клупи, очекујем да добром енергијом и великим заједништвом допринесу да остваримо добар резултат“, вели стратег Војводине.

На питање да ли Војводина у плеј-офу има добар или лош распоред, ако се у обзир узме чињеница да ће црвено-бели само три пута бити домаћини и то Спартаку ЖК, Партизану и Црвеној звезди, тренер Воше је овако одговорио:

„Када играте против квалитетних тимова, нема велике разлике да ли то чините код куће или у гостима. Најбитније је да је екипа добро ментално припремљена, јер у таквим сусретима сваки кикс може да утиче на резултат. Мислим да не постоји добар или лош распоред, јер свакако морате да играте са свим ривалима и од тога не можете да побегнете. Треба да се оканемо великих речи, да будемо усредсређени на сваку наредну утакмицу и онда ћемо видети докле ће то да нас доведе. Уколико уђете у калкулације било које врсте, улазите и у негативну фазу. Наше опредељење треба да буде тежња ка победама, јер само тако можемо да стигнемо до циља, а уколико сте опрезни и чекате, сами себе стављате у подређени положај“.

Утакмица Напредак - Војводина игра се у недељу од 16 часова, уз пренос на каналу ТВ Арена спорт 1.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести