Војводина распуцана и убедљива у Шапцу

Расположени, растрчани, разиграни и ефикасни били су фудбалери Војводине у утакмици са Мачвом.
Nemanja Covic
Фото: Немања Човић, фото: Дневник (Ф. Бакић)

Јесте домаћин на терен истрчао са чак седморицом бонус играча, али ученици тренера Ненада Лалатовића на то нису обраћали пажњу. Када је у 1. минуту Немања Човић погодио стативу било је јасно да госте интересује једино победа. У 6. и 14. минуту Човић је био прецизнији и уписао два нова гола на свој голгетерски салдо, а када је у 17. минуту црвени картон оправдано зарадио млади голман Шапчана Филип Самуровић отклоњене су све евентуалне  дилеме око тога да ли ће бодови отићи у Нови Сад.

- Није нас пуно занимало то што је домаћин на терен истрчао са знатно подмлађеном екипом - рекао је Човић, овог пролећа вероватно и најбољи фудбалер Војводине. - Интересовала нас је једино победа, одиграли смо добру и ефикасну утакмицу и стигли до бодова који су нас вратили на треће место на табели. Да бисмо и на крају првенства остали на тој позицији биће потребно да у преостале две утакмице у Новом Саду савладамо Спартак и Пролетер и испунимо циљ који смо пред себе поставили када је првенство почињало.


Зукићева прелепа асистенција

У 73. минуту сусрета у Шапцу Војводина је постигла четврти погодак. Прелепо је стрелцу Вељку Симићу асистирао млади капитен Дејан Зукић, који је подбо лопту изнад укопаних одбрамбених играча Мачве и са милиметарском прецизношћу пронашао брзоногог саиграча. Симић се одлично убацио, још лепше смирио лопту и упутио је у мрежу поред немоћног голмана Перића. Малобројни посматрачи сусрета аплаузом су поздравили мајсторију Зукића и Симића.


Могао је Човић још који пут да затресе мрежу Самуровића, а после њега и Николе Перића.

- Не жалим за тим, не треба претеривати и мислим да је и то што сам учинио било довољно од мене. Саиграчи су касније постигли још три гола и победу учинили убедљивом, тако да смо имали разлога да задовољни приказаним и оствареним напустимо Шабац.

Могли су Лалатовићеви ученици  да стигну и до једне од рекордних победа у домаћим првенствима. Осим Човића, стативу и пречку погађали су и Вељко Симић и Момчило Мркаић, а у лепим приликама били су Вукадиновић, Зукић, поново Симић, још једном Човић...

- Постигли смо пет голова, а имали смо шанси да их дамо барем још толико - задовољан је био Ненад Лалатовић. - Играчи су урадили све што сам од њих тражио, приказали су квалитетну партију и били су борбени и пожртвовани, иако смо одавно обезбедили излазак у Европу. Било нам је битно да ту визу извадимо раније, како бисмо избегли стрес и нервозу у финишу сезоне. Све у свему, играли смо у Шапцу добро, постизали голове, промашивали прилике и, на крају, вратили се на трећу позицију. После свега, било би ми жао да на крају сезоне будемо четврти.

Војводина је у петак домаћин Спартаку, а сусрет почиње у 16 часова.  

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести