Војводина се припрема за Куп утакмицу с екипом Будућности из Добановаца

Јесењи део фудбалске сезоне улази лагано у завршну фазу. Преостало је да се одигра још осам првенствених рунди, као и утакмице осмине финала Купа Србије, које су на програму већ у среду.
Stefan Mihajlovic
Фото: Од Стефана Михајловића (с лоптом) очекују се голови у среду, фото: Ј. Грлић

То значи да ће екипа Војводине тог дана поново заиграти пред својим навијачима на “Карађорђу”, а у госте јој стиже прволигашки састав Будућности из Добановаца. Реми остварен у дуелу с Радничким из Ниша лагано одлази у историју, а мисли се окрећу ка важној Куп утакмици и дуелу с тренутно осмопласираним тимом у прволигашком каравану.

„Времена за опуштање немамо јер нас већ у среду очекује утакмица с Добановчанима“, јасан је био Владимир Буач, тренер Војводине.

“Почели смо припреме за овај сусрет, у суботу сам био у Бачкој Тополи са секретаром нашег стручног штаба Драганом Вукићевићем, где сам пратио  дуел између домаћег ТСЦ-а и Будућности и имао сам прилику да се уверим у то какав нас ривал очекује. Истина, није Будућност играла с најјачим тимом, али, без обзира, јасно је да места претераној самоуверености код наших играча једноставно нема.”


О новом председнику УО у уторак

Од одласка Душана Мијића и Драгослава Вуковића с челних позиција у Фудбалском клубу Војводина, радом новосадског суперлигаша привремено је руководила петочлана Комисија, коју је изабрала Скупштина овог колектива. Међутим, при самом избору Комисије, председник највишег клупског тела Милан Давидов нагласио је да у што скоријем времену мора да буде пронађено решење за место председника клуба, односно за чланове Управног одбора. Читав процес се одужио, а чекању је, како је “Дневник” и известио, најзад дошао крај.

„Заиста се одужио период од одржавања претходне ванредне Скупштине, али сам сада, за уторак у 18 часова, сазвао седницу, на којој ће бити изабран нови председник Управног одбора, баш као и свих 11 чланова овог тела“, рекао је за наш лист Давидов.

“Дакле, најважнија одлука коју ће чланови Скупштине донети биће избор руководеће гарнитуре и првог човека ФК Војводина у наредном периоду. У појединим медијима већ су се појавила и конкретна имена људи којима ће припасти тежак и незахвалан посао да покушају да реше нагомилане проблеме једног од најстаријих суперлигаша у Србији, али ћемо о њима много конкретније моћи више да кажемо тек после седнице ванредне Скупштине и самог избора, који ће се одржати у Фудбалском центру “Вујадин Бошков”.”

А. П.


Војводина је, ипак, фаворит и сваки другачији исход, осим сигурне победе црвено-белих, био би раван истинској сензацији.

„Играчи ће морати да буду максимално озбиљни и посвећени остваривању задатака које пред њих будемо поставили. То значи да смо окренути себи самима и нашој игри и, уколико она буде на нивоу који од екипе очекујем, верујем у сигурни пролаз у наредно коло Купа Србије. Без сумње је да улога великог фаворита припада Војводини и желимо да је оправдамо и покажемо да смо у успону форме. То је могло да се наслути у дуелу с Радничким, а сад желимо наставак тог процеса. Играмо на “Карађорђу”, имаћемо, дакле, услове да успоставимо пас игру којој тежимо и мислим да ћемо се на крају радовати, заједно с нашим навијачима.”

Новосађани немају персоналних проблема, сви играчи су здрави и спремни да конкуришу за састав који ће почети дуел с тимом из Добановаца, а нема ни фудбалера који имају проблеме с картонима.

„Од лакше повреде опоравио се Бразилац Ренан да Силва Алвеш, тако да могу да рачунам на све расположиве протимце. Могуће је да ћу направити једну или две промене у саставу у односу на утакмицу с Нишлијама, али још је довољно времена остало до среде и не бих то конкретизовао именима у овом тренутку.”

Утакмица Војводина - Будућност игра се у среду, а почетак је заказан за 18 часова.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести