Војводина у последњем колу Суперлиге дочекује Партизан: Победа добар увод за финале купа

Могла је, али неће, сутрашња утакмица између фудбалера Војводине и Партизана на стадиону “Карађорђе”, да одлучи ко ће бити нови вицешампион Србије.
Vosa vs Partizan
Фото: Ј. Грлић

Ипак, црвено-бели су у прошлом колу поражени у Инђији (0:2), па више немају шансу да освоје друго место на табели, а сада се, с екипом ТСЦ-а, боре за треће место. Рачуница је и ту јасна: победе ли Бачкотополчани у Нишу, дебитант у елити биће трећи, а Воша ће морати да се задовољи четвртим местом, без обзира на резултат дербија с црно-белима. Међутим, тим из Новог Сада одавно је обезбедио место у Европи, што је и био основни циљ с којим је ушао у сезону, а у среду, 24. јуна, имаће прилику да из Ниша донесе и трофеј намењен победнику Купа Србије. И тада ће му ривал бити Партизан, па ће сутрашња утакмица представљати увод за спектакл на Чаиру.

- Пред нама је последњи сусрет у првенству, у којем су црно-бели дефинитивно обезбедили друго место, а ми желимо да се евентуалном победом опростимо од новосадске публике - рекао је Драган Шарац, један од помоћника шефа стручног штаба Војводине Ненада Лалатовића. - У случају наше победе, а у зависности од резултата из Ниша, могли бисмо да обезбедимо треће место, тако да утакмица у себи, из нашег угла, носи  такмичарску драж. Биће ово и својеврсни увод у сусрет финала Купа Србије, у којем с истим ривалом играмо у среду, па би нам тријумф пуно значио на психолошком плану. Дефинитивно, циљ нам је да одиграмо добро, без калкулисања и остваримо резултат који желимо.

У фудбалској јавности провејава мишљење да ће оба тренера, Ненад Лалатовић, с једне, односно Саво Милошевић, с друге стране, на терен извести “шарене” поставе, не желећи да пуно откривају пред утакмицу у Нишу.


Ђорђић на центру

Дерби сусрет последњег, 30. кола Суперлиге, водиће Београђанин Милош Ђорђић, који је већ три пута делио правду Новосађанима у овом првенству. Интерсантно је да је овај арбитар судио и беогрдски дуел Партизана и Војводине, кад су црно-бели победили 4:0. У сусретима које је водио Ђорђић, црвено-бели су још остварили победу над Радником у гостима (4:0) и реми с Чукаричким (1:1) у Новом Саду.


- Могуће је да ће одређених промена у нашој екипи да буде, али, уколико се оне и догоде, неће то бити ништа велико. Понављам, победа би нам била од великог значаја и спремамо се да учинимо све што је до нас да до ње стигнемо. Партизан је у последње време у доброј форми, потврдили су то и његови тријумфи над Црвеном звездом у полуфиналу купа, а онда и над Чукаричким у првенственом дуелу. Црно-бели имају брзу и квалитетну екипу и свесни смо да нас очекује много тежак посао. Ипак, верујемо у снагу нашег тима, надамо се и великој подршци с трибина стадиона “Карађорђе” и позивам све присталице нашег клуба да вечерас буду уз нас - додао је Шарац.

У сличном правцу, о сутрашњем сусрету размишља и штопер Воше Славко Бралић.

- Чињеница је да би нам победа пуно значила на психолошком плану пред финале купа - рекао је хрватски интернационалац у новосадском тиму. - Имаћемо прилику да видимо где се тренутно налазимо, а јасно је да много већи улог у себи доноси сусрет за трофеј, који ћемо с истим ривалом одиграти у среду. Иако, у резултатском смислу, “тежина” две утакмице не може да се мери, убеђен сам да ћемо сутра одиграти максимално јако, са жељом да остваримо што бољи резултат, јер, коначно, реч је о дербију, а зна се шта такве утакмице тимовима значе. Ми смо наш циљ већ остварили, пласирали смо се у Европу, а наредни дани могу да нам донесу и бонус, да освојимо Куп Србије и фокусирани смо на то да учинимо све да реализујемо такве планове, обрадујемо саме себе, али и све оне људе којима је Војводина при срцу.

У тиму Војводине ни сутра неће бити повређених Мирка Топића и Богдана Младеновића, а сви остали првотимци конкурисаће за тим. Утакмица на “Карађорђу” почиње у 19 часова, уз ТВ пренос на првом програму ТВ Аренаспорт.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести