Воша на „Маракани“ узела велики бод Звезди

Као што се то и очекивало, од почетка иницијативу је преузела Црвена звезда, док су Новосађани, сходно замислима свог тренера Славољуба Ђорђевића, настојали да јаком и дисциплинованом игром у дефанзиви, најпре заштите свој, а онда, уколико им се укаже прилика за то, и угрозе гол Милана Борјана.
Crvena-zvezda-Vojvodina
Фото: ФК Војводина
Домаћин је стављао на искушења одбрану „Старе даме“ и јасно је било да ће она бити под константним и великим притиском. Међутим, добро су стајали на терену Новосађани, па ученици тренера Дејана Станковића нису имали пуно простора да се размахну.
У 28. минуту ионако „танак“ фонд играча Војводине, додатно је ослабљен, пошто је, због повреде, терен морао да напусти Марко Бјековић, уместо којег је ушао новајлија Лука Цуцин. Недуго потом, уследило је оно што је Војводина чекала: севнула је одлична контра тима из Српске Атине, побегао је Вељко Симић, али су ударце Топића и Цуцина успели да укроте прво Борјан, а онда и Драговић. На другој страни, одговорила је Звезда преко Крстичића и Катаија, али је и мрежа Николе Симића наставила да мирује. 

Звезда седам, Воша без странаца

У протоколу за утакмицу, у тиму Црвене звезде било је чак седам странаца (тројица у првој постави, четворица на клупи), док у екипи из Новог Сада нема ни једног фудбалера који није држављанин Србије. Подсећамо, максимално дозвољени број странаца који могу да се нађу истовремено на терену у једној екипи је - четири. У домаћем саставу обавезни бонус играч био је Никола Крстовић, док се у Воши ту улогу имали Владан Новевски и Мирко Топић.


У 43. минуту могао је Новевски да створи већи проблем одбрани ривала, Борјан је био опрезан, а у наставку се створила гужва пред голом Војводине. Лопта се некако шуњала по петерцу, да би на крају шутирао Бен, али је статива била савезник голмана Симића. Није било предаха, с 18 метара оштар ударац упутио је и Александар Катаи, међутим, није био прецизан. У финишу су београдски црвено-бели нападали у таласима, прилику је имао и Иванић, није успео да погоди мету, да би из тешке ситуације поново пробао Катаи, с истим исходом.

Друго полувреме почело је изненадном приликом за шампиона, коју није успео да искористи Крстовић, а онда је одлично шутирао на гол Звезде Новевски, а Борјан успео да ухвати лопту. У 51. минуту велику шансу имао је поново Бен, али је, иако удаљен само два-три метра од гола, успео да упути изузетно непрецизан шут. Катаи је правио пуно проблема Цуцину по десној страни, његови саиграчи, међутим, нису успевали да искористе његове добро набачене лопте. Нешто касније, лепо су искомбиновали Цуцин и Топић, уследио је ударац, али је Борјан био добро постављен. И у 58. минуту могао је Владан Новевски да уради нешто више у контри, али је лоше захватио лопту и она је отишла високо преко гола. Играло се у тим тренуцима обострано у високом ритму, Звезда јесте била опаснија, али ни Војводина се никако није предавала. Напротив. 

Ђорђевић: Само овако може са Звездом
Тренер Црвене звезде Дејан Станковић овако је видео утакмицу:
- Створили смо пуно прилика и наметнули висок степен трчања и ниво игре. Неке наше одлуке нису биле најбоље, али, када се овако игра, доћи ће све то на своје. Окрећемо се утакмици са Каиратом, где нас такође чека веома неугодан ривал.
Славољуб Ђорђевић, шеф струке у Војводини, био је задовољан;
- Звезда је показала велики квалитет и против ње може да се игра само овако. Поносан сам на моје момке, јер нас многи од старта омаловажавају. Утакмица је била тешка, чекали смо контре, а Звезда је била бољи ривал. Спремамо се за Паневежис и надам се да ћемо спремни дочекати и тај сусрет.

Поново су Београђани почели да врше притисак, али одбрана гостију и даље је била сконцентрисана и прилично лако отклањала сваку опасност. Ношени подршком с трибина, домаћи играчи су појачавали интензитет напада, све чешће биле су гужве пред голом Симића, али је тим тренера Славољуба Ђорђевића све то стоички издржавао. Питање је једино било хоће ли Новосађани имати снаге да издрже такав начин игре током свих 90 минута, јер су се поштено истрошили бранећи (барем) реми.

У 84. минуту колосалну прилику имао је Милан Павков, када га је маестрално упослио Катаи, али је Никола Симић био одлично постављен и ухватио ту лопту. А онда је, у 86. минуту, сјајну шансу имао и капитен Воше Немања Човић, који је замало био непрецизан главом после корнера Зукића. 
У петом минуту надоканде, прилику јхе имао Фалко, али се лопта одбила далеко од гола и новосадски тим био је све ближи освајању за њега јако великог бода. Чинила је Звезда све не би ли, ипак, стигла до сва три бода, али у томе није имала успеха и бод је Дунавом отпутовао у највећи град у Војводини.
А. Предојевић

Црвена звезда – Војводина 0:0

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 20.360, судија: Лукић (Београд). ВАР судије: Ђурђевић (Крушевац) и Ристић (Београд). Жути картони: Родић, Крстичић, Фалко (Ц. Звезда), а Буснић, Ковачевић, Н. Симић (Војводина).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 7, Гајић 7 (Бакајоко 6,5), Драговић 7, Бабић 7, Родић 6,5 (Ераковић -), Саного 6,5 (Канга 6,5), Крстичић 7, Бен 6,5 (Фалко 7), Иванић 7,5, Катаи 7,5, Крстовић 6,5 (Павков -). 
ВОЈВОДИНА: Н. Симић 7, Бјековић - (Цуцин 6,5), Ковачевић 7, Стевановић 7, Деветак 7, Топић 7 (Максимовић 7), Буснић 7, Новевски 7 (Бастајић 6,5), В. Симић 7, Човић 6,5, Мркаић 6,5 (Зукић 6,5). 
EUR/RSD 117.1400
Најновије вести