Воша озбиљан тест за новог првака

У досадашњем делу фудбалске сезоне у Суперлиги Србије, Војводина и Црвена звезда већ два пута су одмерили снаге.
Goran-Šaula, fk vojvodina
Фото: Goran Šaula, foto: FK Vojvodina

У оба случаја победа је припала Београђанима, који су јесенас славили на свом стадиону резултатом 2:0, док су, пре два месеца у Новом Саду, тријумфовали са 2:1. Сутрашњи сусрет између две црвено-беле екипе не носи у себи такмичарску драж и неизвесност, али то никако не значи да гледаоци неће имати шта у њему да виде. Жеља за победом посебно је изражена у домаћој екипи, која жели да, скидањем ”скалпа” новом прваку, докаже да вреди много више од оног што је приказивала током већег дела сезоне и осмог места на табели.

„Искористићу прилику да Црвеној звезди честитам на титули, али и на сезони коју је имала у Европи, где је играла феноменално и није имала довољно среће да оде даље“, рекао је Горан Шаула, помоћни тренер у новосадском суперлигашу.

„Због свега тога, Београђанима припада и улога фаворита у сутрашњем сусрету с нама, јер, без дилеме, имају квалитетнију екипу од нас. Међутим, имамо обавезу да пружимо све најбоље што умемо и уопште не сумњам да ћемо то и урадити. Покушаћемо да поновимо партију из сусрета с Партизаном, а видећемо, уколико успемо у науму, за колико ће нам то бити довољно.“


Јованчић је изванредан

Јуче се у медијима појавила вест да је Црвена звезда озбиљно заинтересована да у предстојећем летњем прелазном року доведе капитена Војводине Душана Јованчића.

„На Јованчића та информација сигурно неће утицати како би пружио добру партију“, категоричан је Горан Шаула.

„Реч је о изваредном момку и фудбалеру, па ме не чуди то што га Звезда жели. Прошле зиме желео га је и Партизан, а када се два великана интересују за њега, то значи да поседује велике играчке и људске квалитете.“


Новосађани поново имају кадровске проблеме, повређени су Вукасовић и Радовановић, па ће прилику да поново заиграју или дебитују на сениорској сцени, добити двојица омладинаца - Михајло Нешковић и Марко Мандић.

„Не жалимо се, већ радимо и припремамо екипу за следеће првенство. Тренерима је обавеза да мотивишу играче за сваку утакмицу и то чинимо и пред дуел са Звездом, иако је јасно шта име нашег противника значи у српском фудбалу, као и то да су наши фудбалери самим тим додатно мотивисани. Потрудићемо се да изведемо тренутно најбољи тим, јер ово није никаква аудиција, а шансу да у наставку уђу, могли би да добију играчи који су до сада мање наступали. Међу њима је сигурно и Милан Гајић, нападач који је већ играо против Партизана и Радничког.“

Један од највећих дербија у српском фудбалу сигурно ће привући велики број гледалаца на стадион “Карађорђе”, а навијачи Војводине имаће сутра прилику да се опросте од својих љубимаца до наредне сезоне. Улазнице ће се у продаји наћи данас и сутра, по цени од 600 динара (Запад), 500 динара (Исток) и 400 динара (Север и Југ), с тим што ће навијачи домаће екипе који на себи буду имали шал, мајицу или било које друго обележје ФК Војводина, на поклон добити беспелтну карту за северну трибину.

Утакмица Војводина - Црвена звезда игра се од 17 часова, уз ТВ пренос на првом каналу ТВ Арена спорт.    

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести