Воша пред колапсом: Одузет клупски аутобус, конфискована и теретана

НОВИ САД: Фудбалски клуб Војводина тренутно преживљава изузетно тежак период, један од најтежих у 103 године дугој историји. Јер како другачије објаснити информацију да је јуче, због неплаћеног цеха од око 80 хиљада евра, Воша остала без клупског аутобуса! Такође, из истиг разлога, извршитељи су однели и реквизите из клупске теретане, па међу симпатизерима црвено – белих провејава питање - шта је следеће?
vosa navijaci
Фото: Dnevnik (N. Perković)

А само два дана раније, у разговору за “Дневник”, сада већ бивши финансијер и председник Надзорног одбора Драгослав Вуковић је рекао:     

Због бројних неплаћених рачуна, сва имовина клуба је пописана,  мало – мало па долазе извршитељи. Војводини нико ништа не даје, за разлику од Партизана и Звезде. Погледајте колико новца Звезда годишње добије од државе. А Војводина је дошла у такву ситуацију да стрепимо да ли ће нам узети клупски аутобус. Наиме, није плаћена поправка крова аутобуса, ти који су га поправљали су тужили клуб и добили спор – рекао је Вуковић, али, руку на срце, мало ко је поверовао у такав сценарио.      

Конфисковање клупског аутобуса најстаријег српског суперлигаша изгледала је мало вероватна, некима и немогућа, али, испоставило се, да је то реалност.

Извршитељи све чешће посећују ФЦ “Вујадин Бошков”, па је јасно да је Војводина у огромној финасијској дубиози, процењеној на око седам и по милиона евра.

Када је новосадски клуб у питању, нажалост, то је огроман новац. За разлику од великих клубова из главног града, чији су дугови много већи, Воша деценијама није миљеник државе.


Аврамовски, Парк, Којашевић...

Информације ко је у финишу прелазног рока дошао у Војводину добили смо од шефа стуке Ненада Ванића.  

Данијел Аврамовски је дошао на једногодишњу позајмицу из Олимпије, као и Јужнокореанац Парк,из Хофенхајма. Дошао је Дамир Којашевић, црногорски репрезентативац, Огњен Ђелмић из Жељезничара, раније је стигао и Васко Калезић из Зете, а и даље немам информацију да ли је потписао штопер Саничанин из лучанске Младости, рекао је Ванић, уз констатацију да првотимци раде по плану, те да је задовољан како се односе према  обавезама у овом стресном периоду.      


Управе су се мењале, проблеми су остајали и временом се умножавали, а сада је, изгледа, много тога дотерано до зида. Ко може  ( и хоће) да уложи велики новац и спасе Војводину?

Таква личност и(ли) институција се ни не назиру, па ваља сачекати клупску Скупштину.

Поставља се и питање - ко води клуб? Вуковић је отишао, Мијић је остао, али широј јавности нису познати они (ако их уопште има) који су тренутно овлашћени да доносе одлуке које могу да утичу на даљу судбину клуба.


Скупштина у петак

По речима председника Скупштине Милана Давидова, заседање највишег клупског тела одржаће се у петак 8. септембра.

Ми смо свакако планирали да одржимо Скупштину, али у договору се скупштинарима, пошто су неки од њих на годишњим одморима, одличили смо да то буде у петак, рекао је Давидов.


Прексиноћ се завршио прелазни рок ( трајао је до 23.59), последњи сати су донели неке договоре и потписе, а председник Душан Мијић је рекао да ће на клупском сајту бити објављена имена оних који су постали нови чланови Војводине.

Но, то се није десило, а до председника нисмо успели да дођемо.

Д. Кнежић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести