Воша промовисала пет нових играча: Залог за успешну будућност

НОВИ САД: Лепо и свечано било је јуче у адаптираним просторијама на стадиону “Карађорђе”, које ће убудуће бити на располагању новинарима.
v
Фото: Novi profesionalci FK Vojvodina juče po potpisivanju ugovora/J. Grlić

Наиме, петорица младих фудбалера Војводине, који припадају генерацији рођеној 2004. године, потписали су прве професионалне уговоре с црвено-белима. На тај начин, како је истакао председник клуба Драгољуб Самарџић, на делу је потврђена усвојена политика  да клуб промовише у првотимце бисере из властите омладинске школе.

Потписе на прве уговоре ставили су везни играч и  капитен кадетског тима Милан Поповић и његови саиграчи: везњаци Вања Апостоловски и Лукијан Абаyија, штопер Лука Дробњак и нападач Михаило Ивановић. Свечаном чину су, уз председника Самарyића, присуствовали и спортски директор  Милан Косановић и Душко Грујић, директор Омладинске школе “Илија Пантелић”.

- У име руководства, могу да кажем да смо срећни и да нам је част што на овај начин промовишемо усвојену политику клуба - рекао је Самарџић. - Наша омладинска школа одавно је у српском фудбалу препозната као истинска фабрика за производњу бисера, а двојицу њених предводника - Душана Тадића и Сергеја Милинковић-Савића, имали смо прилику да ових дана пратимо и као предводнике у игри репрезентације Србије. Они су само потврдили да се у нашој школи јако добро ради и тако су неким новим дечацима понудили наду и мотив да ће и они једног дана израсти у врхунске играче. Желимо да нам више нико као млад  оде из клуба и зато ћемо талентима понудити најбоље услове сазревање и могућност да у црвено-белом дресу пруже најбоље партије.

У сличном тону новим професионалцима обратио се и Милан Косановић.

- Желео бих, осим самим играчима, да честитам и директору школе Душку Грујићу и њеном спортском директору Браниславу Новаковићу, јер је данашњи догађај и њихов велики успех - казао је Косановић. - Уз ову петорицу момака, истој генерацији припада и Урош Кабић, који већ одређени период тренира с првотимцима. Сви они су најбољи продукти генерације младића рођене 2004. године и сада је најважније да наставе с добрим радом и помогну још неким другарима да ускоро и они ставе парафе испод уговора с Војводином.

Потом се спортски директор кратко обратио младим фудбаерима.

- Очекујем да вас видим већ на следећим летњим припремама првог тима, а онда и да у наредној сезони дебитујете у сениорској екипи. Неки од вас већ су почели да вежбају по посебном плану и програму, у којем смо вам повећали обим и интензитет тренинга, што ће вам сигурно помоћи да своје снове преточите у јаву - додао је Косановић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести