Воша сигурном игром стигла до три бода у Шапцу: Снага колектива испред појединаца

Иако можда победа од 1:0 на то не упућује, фудбалери Војводине су у утакмици с Мачвом по свему били много бољи ривал и апсолутно заслужено уписали сва три бода.
Bojan Matic
Фото: Бојан Матић, фото: Ј. Грлић

Иако су се домаћини надали да на свом терену могу да изненаде фаворита из Новог Сада, црвено-бели им нису допустили да покажу ништа више од велике борбености, а за сва остала збивања на терену питали су се гости. Већ у 7. минуту Бојан Матић је савладао голмана Пулетића, постављајући и коначни резултат сусрета, мада су ученици тренера Ненада Лалатовића имали барем још три сјајне прилике да победу учине много убедљивијом. У томе нису успели, не толико заслугом Мачвана, колико недостатку концентрације приликом извођења завршног ударца нападача из властитих редова.

- Играли смо чврсто и агресивно од самог почетка - рекао је Ненад Лалатовић. - Знали смо да Мачва игра чврст фудбал и добро је то што смо искористили већ прву прилику, када је Матић сјајно реаговао, прихватио лопту и постигао гол. Имали смо после тога још две велике шансе да већ у првих 45 минута решимо сусрет, али Езе није искористио ситуацију “један на један” с голманом Мачве, а потом је и Бојић пропустио да материјализује нашу добру партију. Искрено, прибојавао сам се после тога, јер када се не искористе такве прилике обично уследи казна. То овога пута није био случај, јер смо на терену деловали као прави тим и нисмо допустили Мачви да створи непријатне ситуације пред нашим голом.


Заслужујемо већу пажњу јавности

Ненад Лалатовић је нагласио да Војводина, због резултата које остварује ове сезоне, заслужује много већу пажњу спортске јавности.

- Надам се да ће новинари почети мало више да хвале Војводину, а не само да је куде када изгуби или одигра нерешено - истакао је тренер црвено-белих. - Када сам дошао у клуб, екипа је била на седмом месту на табели, а сада је другопласирана, али похвале представника “седме силе” из Новог Сада, посебно појединих спортских медија, не видим нигде. Не знам шта је разлог томе... Да ли је то друго место на којем се налазимо, или је то чињеница да желимо да изађемо у Европу? Дошао сам да помогнем у испуњењу таквог циља и, уколико сметам, могу и да одем, то није никакав проблем. Немам длаку на језику и жао ми је када ме играчи питају због чега их нема у новинама, односно зашто их медији само критику и пљују када изгубе. Баш ме занима да ли ће у наредних 14 дана, макар и на седмој страници, неко лепо да пише о мојим играчима. Војводина је велики клуб и тужно је то што мало ко лепо о њој прича и пише. Овај клуб је моја друга кућа и зато не могу да поверујем у неке ствари.

А онда је млади стручњак изнео још једно размишљање:

- Надам се да је барем 80 посто управе нашег клуба срећно што смо победили Мачву, док 20 процената њих можда и није. Моји играчи су показали како се бори за клуб. Немамо велики фонд играча, али од овог што имамо извлачим максимум. Играчи мени дају срце, а ја њима душу – казао је Лалатовић.


Колико је тимска игра важна за Војводину, Лалатовић је илустровао следећим речима:

- У српском фудбалу само Црвена звезда и Партизан имају новца да плате играче који су у стању да индивидуалним потезом реше утакмицу. С друге стране, ми само можемо да играмо колективно, да снагом екипе стварамо основу за победе и то смо у Шапцу најбоље показали. Били смо добри у средњем блоку, у одбрани смо посао одрадили беспрекорно и зато смо стигли до заслуженог тријумфа.

Пошто у наредне две седмице неће бити првенствених дуела због обавеза репрезентације, занимало нас је на који начин ће Војводина да искористи паузу.

- Иза нас је серија од пет одиграних утакмица у прошлих 14 дана и због тога сам момцима дао два слободна дана. У уторак настављамо с радом, јер до краја јесење полусезоне не сме да буде никаквог опуштања. Тренираћемо два пута дневно, у суботу играмо тренинг-утакмицу с Инђијом, а почетком наредне седмице почињемо с припремом првенствене утакмице с Напретком.

Тренер старијег новосадског суперлигаша је желео посебно да истакне још једну чињеницу:

- Победу у дуелу с Мачвом поклањам нашим навијачима, који су показали како се воли и бодри свој клуб и на томе сам им захвалан - нагласио је Лалатовић.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести