Воша скупо платила грешке у суперлигашком дербију

НОВИ САД: Вероватно се очекивала већа резултска неизвесност у дербију 15. кола фудбалског првенства Србије између Војводине и Црвене звезде, али тактички зрелија и дисциплинованија игра гостију, складно укомпонована од тренера Дејана Станковића, омогућили су шампиону  да стигне до победе на стадиону „Карађорђе“ (2:0) и начини још један корак на путу ка одбрани титуле.
f
Фото: Šansa Miljana Vukadinovića iz prvog minuta derbija/J. Grlić

Не може да се каже како домаћин није желео да ниску добрих резултата продужи за још један тријумф, али у дербију није показао игру која би му то омогућила и морао је спортски да честита ривалу на заслуженој победи.

Играчима морам да замерим на томе што су примили два наивна гола, прокоментарисао је сусрет тренер Војводине Ненад Лалатовић.

Пре утакмице рекао им је, додаје, да ако желе да направе добар резултат против Звезде да ће морати да смање број грешака на минимум и да морају да имају максималну концентрацију током свих 90 минута.

Код првог Звездиног поготка, Гајић је ишао сам ка нашем голу, а моји играчи су држали зону, иако увек од њих тражим да изађу на играча. Пустили су Гајића да шутира, лопта је погодила једног нашег играча и завршила у мрежи. Другом голу претходио је наивно направљен прекршај за најстрожу казну, јер лопта је већ излазила у гол-аут. Криво ми је, поготово због тога што смо на самом почетку  утакмице могли да постигнемо гол, када је Борјан феноменално интервенисао, иако сам већ лопту видео у мрежи. Да смо тада постигли погодак, ко зна у ком би правцу  отишла утакмица. Овако, Звезда је два пута затресла нашу мрежу и заслужено победила, а нама остаје да анализирамо утакмицу и настојимо да исправимо направљене грешке, поручује Лалатовић.

У  првом нападу, у 45.  секунди, Миљан Вукадиновић је  са око 12 метара ухватио волеј и сјајно шутирао, али је капитен Звезде, голаман Милан Борјан сјајно интервенисао и лопту избио у корнер. Испоставиће се, да је то била и најбоља шанса за домаћина, јер су одбрамбени играчи гостију након тога затворили готово све прилазе свом голу. На другој страни, најбољи појединац дербија, некадашњи капитен Војводине Мирко Иванић, био је веома расположен за игру, држао је све њене конце у рукама и сигурно водио свој тим ка тријумфу. Успут, у неколико наврата стигао је и да опасно запрети Горану Вуклишу. Истовремено, његови саиграчи одлично су зауставили препознатљиву игру Николе Дринчића, потпуно неутралисали још увек недовољно опорављеног Петра Бојића,  Вукадиновића, Мркаића и Човића. Новосадски адути се јесу трудили, али су имали (пре)мало простора да се разиграју и одбрана ривала доста лако је заустављала све њихове налете.

Мораћемо да смањимо број грешака, јер две смо направили и у дуелу с Металцем. Ђуричин је и тада погрешио код трећег гола ривала, а сада је исто учинио код пенала. Он је млад и пропусти су саставни део фудбала, али морамо их смањити како бисмо наставили у ритму у којем желимо. Наш циљ је да Војводина заузме  позицију која јој гарантује излазак у Европу. Звезди и мом другару Дејану Станковићу желим у четвртак све најбоље у Белгији, док ми истог дана играмо против Пролетера за пласман у четвртфинале Купа.


Неопходна појачања

И док се изостанак Катаија и Родића није осетио у игри Црвене звезде, Лалатовић је морао да принудним решењима покуша да надоместе изостанак Саничанина и Топића.

Саничанин је одиграо је све три утакмице за репрезентацију БиХ и повредио је задњу ложу, а Топић је  озледио мишић предње ложе. Због тога сам ставио Деветка да игра штопера, иако је он леви бек, а Андрића на место задњег везног, иако и он игра бека, а на његовом месту наступио је млади Бјековић. Немамо нарочито велики фонд играча, али сам задовољан, јер ово су све квалитетни момци. Ипак, у децембру бисмо морали да се појачамо с бар тројицом или четворицом нових играча, како бисмо освежили екипу, најавио је Лалатовић. 


Обојица младих стручњака имали су одређене кадровске проблеме пред дерби. И док је Станковић нагласио да он на располагању има 20 играча на које може да рачуна у сваком тренутку, Лалатовић је признао да су му појединци недостајали и да је морао да импровизује с одређеним решењима,

Играчи су знали шта их је у дербију чекало. Наравно да повреде које се током сезоне јављају, као и читава ситуација с короном, нису ни мало пријатни. Међутим, тако није само у Србији, већ је исто свуда у свету и томе морамо да се прилагођавамо. Бојић је имао корону и није тренирао две недеље, али се вратио у тим. И Звезда је имала кадровских проблема због неиграња Катаија и Родића, а нама нису играли Саничанин и Топић, који су нам веома важни фудбалери. То је све саставни део фудбала и морамо да се навикнемо на све то. Волео бих да имам већи фонд играча и да могу више да ротирам, али, нажалост, то није случај и када нам не играју један или двојица, то се одмах примети у нашој игри, казао је Лалатовић. 

Пред фудбалерима Војводине нови тест је у четвртак, када играју утакмицу осмине финала Купа против  градског ривала Пролетера.

А. Предојевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести