Воша зрелијом игром у Белеку надиграла Сласк

БЕЛЕК: Новосадски црвено-бели одиграли су и другу тренинг утакмицу на припремама у Белеку, а овог пута ривал им је била 10-пласирана екипа у пољској Екстракласи, тим Сласка из Вроцлава.
v

После пораза од Нижњег Новгорода (0:2), тренер Војводине Славољуб Ђорђевић извео је стартну поставу, у чијем су дефанзивном делу везног реда Александар Буснић и Владимир Милетић заменили лакше повређене Мирка Топића и Новицу Максимовића, а у тиму се место пронашло и за Вељка Симића. Данас је, међутим, „стара дама“ пружила зрелију и бољу партију и стигла до прве победе у Турској.

У 2. минуту с леђа је у казненом простору Сласка повучен је управо Симић, али је, и поред евидентног прекршаја, судијска пиштаљка остала нема. У 17. минуту севнула је контра црвено-белих, побегао је Симић одбрани пољске екипе, али није успео да савлада голмана Сромника. Већ у следећем налету, после корнера с леве стране, сјајну шансу имао је Буснић, али није био прецизан из одличне ситуације. Међутим, само минут касније лопту је у средину унео Вукадиновић, овог пута Буснић је много боље гађао и Војводина је повела. У 25. минуту солидно је шутирао Шварц из слободњака с двадесетак метара, замало изнад пречке, а Сласк је све више преузимао иницијативу. И поред израженијег поседа лопте пољских играча, Војводина је сасвим добро поставила одбрану, па није било прилика пред њеним голом.


Ђорђевић: Задовољан сам

Тренер Новосађана Славољуб Ђорђевић био је задовољан после победе над Сласком.

- Пре свега, обрадовала ме је игра младих момака у другом полувремену – рекао је Ђорђевић. – Успели смо да покажемо неке шаблоне у нападу које увежбавамо у Белеку и битно је да у истом стилу и наставимо. Још увек нисмо комплетирали екипу за пролеће, чланови управе и овде раде велики посао и очекујем да доведемо новајлије на две позиције, на штоперу и месту једног од бекова. Што се новајлија тиче, реч је о искусним фудбалерима, већина и нису нови у нашем клубу и верујем да ће даље да подижу ниво форме.


У 51. минуту врло добро шутирао је Шварц, али је Роцков одлично интервенисао. Ђорђевић је начинио неколико измена, променивши нападаче, док је у Сласку замењен био само један играч. Управо је Мичалски имао нову шансу у 54. минуту, али није прецизно шутирао и лопта је отишла крај гола, да би Јанашик нешто касније погодио спољни део стативе.

Душан Стевановић је добро извео слободни ударац с десне стране , лопта је кренула ка доњем левом у 69. минуту, голман Сласка Сромник неспретно је реаговао и мрежа иза његових ледја затресла се по други пут. Новосађани су сигурном игром сачували предност, а тренер Ђорђевић поново је шансу пружио готово свим играчима који су показали напредак у форми.

А.  Предојевић

Војводина – Сласк Вроцлав 2:0 (1:0)

Игралиште у СЦ „Сусеси“, гледалаца: 50, судија: Ћиримицки (Русија). Стрелци: Буснић у 19. и Стевановић у 69. минуту. Жути картон: Јеличић, Матић, Бастајић (Војводина).

ВОЈВОДИНА: Роцков (Пушкић), Лазаревић (Новевски), Јеличић (Јеленковић), Стевановић (Копитовић), Ђорђевић (Деветак), Милетић (Нешковић), Буснић, Вукадиновић (Зукић), В. Симић (Бастајић), Човић (Кабић), Вукчевић (Матић).

СЛАСК: Сромник, Вердаска, Гола, Бејгер, Гарсија, Јанашик, Левкот, Шварц, Зила, Пих, Квинтана  Играли су још: Прашелик, Мичалски, Штиглец, Шобота, Ишчарж, Бергиер.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести