Вошин породични дан на Карађорђу оправдао очекивања организатора

Ред забаве, ред навијачке песме, уз аутограме фудбалера и фотографисање с њима, све бојама Војводине обојено, уткано је у садржај дружења новосадских фудбалских поклоника који су одговорили на зов препорођеног колектива да заједнички крену у сусрет такмичарским изазовима домаћих такмичења.
д
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Више од 500 посетилаца присуствовало је тренингу сениорског састава у дану у коме је, суперлигашким распоредом, био планиран дерби 5. првенственог кола с Црвеном звездом. Џентлменски потез руководства Војводине, на предлог стручног штаба, да прихвати молбу државног шампиона и, одлагањем утакмице, омогуће Београђанима максималну посвећеност квалификацијама за Лигу шампиона, играчи су искористили за дружење с навијачима.

- Ово није само питање задовољства, ово је питање поноса – догађај је прокоментарисао тренер Војводине Милан Раставац. – Драго ми је што смо део ове Војводине и ове акције. Имамо разне идеје, али је њихов циљ јединствен: да вратимо Војводини вредност и углед који јој на основу традиције и припадају, на терену и изван њега. Драго ми је да је доста деце било овде, јер од њих све и полази. Неко вас научи у том узрасту да навијате за некога, да волите нешто и то вам остаје за цео живот. У том смеру радимо и размишљамо.

Доста дечака и девојчица прихватило је сугестију да дођу у белој опреми. Убрзо су белину на мајицама прекрили потписи њихових љубимаца. Најзапосленији је био командант одбране, централни бек из Малија Мамаду Траоре, који је, бескомпроимисним стартовима и учинком у прва четири кола, освојио симпатије Новосађана. Сви су, међутим, били у фокусу интересовања најмлађих, од голмана Лазара Царевића, до капитена Стефана Ђорђевића.

- Уз захвалност свима који су подржали нашу жељу за дружењем, верујем да је ово тек почетак стварања победничке атмосфере заједништва, у клубу и око њега – одушевљено је коментарисао капитен новосадских црвено-белих Стефан Ђорђевић. – Ово је најлепши показатељ колико Новосађани заиста воле Војводину, али и поуздан знак колико смо ми за кратко време, добрим играма и збиром позитивних резузлтата, вратили њихово поверење. Пожелех да и сам, када завршим играчку каријеру, са својом децом, будем део ове прелепе слике на „Карађорђу“.

Вешто постављен спортски полигон, уз претходно колективно загревање којим су руководили квалификовани кадрови физичке културе, под надзором медицинске екипе др Борка Вукосава, привукао је будуће мајсторе фудбалске вештине да наговесте сопствене могућности у шутирању, дриблању, прецизном додавању из различитих позиција... Сви скупа, освежени садржајима у црвено-белим бојама, одолевали су врелини поднева августвовског сунца, наговештавајући блесак шампионске традиције у перспективи времена будућег.

Л. Бакмаз

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести