Вучелић: Имамо кризу резултата, у клубу не влада хаос

БЕОГРАД: Председник ФК Партизан Милорад Вучелић рекао је да је Управни одбор данас прихватио оставке Зорана Мирковића и Ивице Илиева, да се није разговарало о кандидатима за првог тренера и да ће помоћни тренер Жарко Лазетић водити екипу у наредне две утакмице.
Milorad Vucelic
Фото: Tanjug

"Прихваћене су оставке Бате Мирковића и Ивице Илиева. Са Батом сам јуче причао, одајемо му признање, мислимо да је његова одлука погрешна и да је требало да остане. Уважавамо његову одлуку и образложење. Одлучило смо да Лазетић води екипу у наредне две утакмице", рекао је Вучелић новинарима у Спортском центру Телеоптик, после седнице УО.

Вучелић је навео и да је прихваћена оставка Илиева.

"И његова одлука је прихваћена уз велико жаљење. Одали смо му признање у освајању дупле круне и свему оном што је урадио за клуб", рекао је Вучелић и додао да се на Управном одбору није разговарало о кандидатима за првог тренера.

"Нисмо разговарали о кандидатима за новог тренера. Ни незванично ни званично нисмо разговарали ни са ким, нити ћу разговарати пре паузе и недеље", рекао је Вучелић.

Председник црно-белих се осврнуо на "лажи које колају медијима", као што су да се у Партизану штрајкује и да не испаћују плате.

"Хоћу да обавестим јавност да су свим играчима исплаћене плате. У клубу не влада хаос. То је чиста лаж и измишљотина. Партизан има кризу резултата, која је евидентна и која нас боли. Тако се наместило, кривци за то су фудбалери, у ствари то је њихова одговорност. Мислим да имамо добар тим. Замислите какав бих ја био председник ако бих пред наредне две утакмице рекао да имамо лош тим", казао је Вучелић.

Он је додао да су данас са поносом закључили да се Управни одбор није мешао у спортска питања.

"УО и његов председник се ниједног тренутка нису мешали у састав тима, нису довели ниједног играча без знања тренера и стручног штаба. Имамо горућа питања која морамо да решимо, као што је мониторинг УЕФА који нас чека крајем марта...Партизан четири године пре 2015. године није уопште имао спонзора. Данас их има неколико. У међувремену је уложио око 1.500.000 евра у куповину аутобуса, изградњу Блатуше, терана у СЦ Земунело, разним инвестицијама. Платили смо 10.600.000 евра старих дугова, за трансфере обављене 2010. и 2011. године, Савића и Јоветића...Кад смо преузимали Партизан, извршена је ревизија од респектабилне ревизорске куће, једне стране, једне домаће, установљен је пресек дугова, а установили смо да их има још 7.000.000 евра осим оних 15.000.000. Пре додатног пресека не могу рећи, али сигурно је дуг мањи од 22.000.000 евра. Говорио сам, али узалуд. И сад је узалуд за већину вас. Ја говорим о фактима.", закључио је Вучелић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести