ЗАВРШНИЦА СУПЕРЛИГЕ ТСЦ дочекује Војводину и очекује победу

Фудбалери ТСЦ-а из кола у коло пишу нову историју клуба, пиобедом у Новом Пазару (4:1) стигли су на само корак до снова пласмана у квалификације за Лигу шампиона.
lopta1
Фото: pixabay.com

А да би стигли до самог врха данас у последњој утакмици сезоне, морају да освоје барем бод у сусрету са Војводином.Тополчани су уверни да после сјајних игара у последње време неће им измаћи друго место и да ће на крају славити. Међутим, шеф стручног штаба ТСЦ –а Жарко Лазетић је и даље опрезан.

– Сви већ славе, сви су срећни, али предстојећа утакмицом са Војводином може много тога да помути. Све је спремно за прославу, али страхујем да то у последњем кораку не покваримо. Сви нас већ виде у квалификацијама за Лигу шампиона. Али ово је утакмица као и свака друга у којој нам победа није загарантована. Ипак и без обзира на све, наш подухват  јесте велики и ништа га не може умањити - казао је Лазетић.  

Лазетић је рекао да му се чини како су сви у последњих месец дана очекивали да ТСЦ направи неки кикс и да је свестан да је пред његовом екипом неизвесних 90 минута у којима је  чак могуће да одиграју најлошији меч сезоне. Ипак, он верује да његови играчи, који су показали изузетан карактер током целе сезоне, неће упасти у замку и да ће задржати континуитет добрих игара и победа.

- Чињеница је да смо ове сезони бољи од Војводине, боље смо пласирани и имамо више бодова, али у случају неуспеха публика и навијачи ће рећи да ја нисам добро спремио утакмицу или да су играчи подлегли притиску и сви ће нас оцењивати по овом дуелу и то је нормално. Што се мене тиче, играчи су доказали квалитет и обезбедили групну фазу европског такмичења, тако да им не треба додатни мотив да покажу да су квалитетнији од противника - рекао је Лазетић. - Нећемо ништа епохално мењати и тешко да би нам то дало резултате. Током целе сезоне се видело да су играчи мотивисани и спремни, а на мени је сада да их усмерим на фудбалске ствари, да не размишљају о слављу. Свестан сам да можемо много да изгубимо, а мало тога да добијемо, морамо да се фокусирамо на игру добрим интензитетом, да будемо сигурни, да нападамо и да радимо све што смо радили целе сезоне, захваљујући чему смо и дошли у позицију у којој смо сада -  закључио је Лазетић  

Нападач Петар Ратков се сложио да је пред екипом изузетно важна утакмица. - Очекује нас тешка утакмица, прави дерби и позивамо што више навијача да дођу да нас подрже. Не желимо да се понови оно од прошле године када смо као домаћини изгубили(0:2) и даћемо све од себе да будемо фокусирани, остваримо што бољи резултат и победимо - рекао је Ратков. 

Г. Ковач

Војводина иде пуним гасом до краја

Војводина данас, гостовањем у Бачкој Тополи, завршава такмичарску сезону. Без обзира на резултат Војводина остаје на петој суперлигашкој позицији.

На први поглед следи јој изазов без посебног мотива. Иза првог погледа, међутим, безброј је разлога да и последњу утакмицу одигра у складу са сопственом улогом у хијерархији српског фудбала. Квалитетни састав ТСЦ-а је у кругу екипа са којима Војводина у основном делу првенства има негативан биланс, 1:2 у Новом Саду, 1:1 у Бачкој Тополи.

-Ми смо пети и на то не можемо да утичемо – подсећа један од најпоузданијих одбрамбених играча Војводине Игор Јеличић. – Међутим, баш као и у финишу претходне сезоне, резултатом у последњем колу можемо знатно да утичемо на поредак у врху табеле. ТСЦ и Чукарички су одличне екипе, заслужили су места која воде у европска такмичења. Ми ћемо да одиграмо поштено до краја, као што смо и сваку претходну утакмицу започињали са намером да савладамо противника.

Војводина је у сусрету са Партизаном (2:2), на опроштају од својих навијача на Карађорђу, игром оплеменила пролетњи утисак о вредностима генерације. Био је то још један у низу сигнала који су сведочили у корист оцене да Новосађани тек у утакмицама без нарочитог такмичарског значаја одиграју у складу са сопственим могућностима.

-То смо и сами приметили и закључили да је потребно више да се ради на психолошким припремама пред утакмице које су оптерећене императивом победе – сагласан је Јеличић. – Серија шанси против Партизана и утисак о игри који смо оставили на навијаче, о чему сведоче њихови дуготрајкни аплаузи, јесу доказ томе да ми поседујемо квалитет. Нећу да претерам ако устврдим да имамо састав који је кадар да се успешно носи са свима у Лиги. Отуда и наша намера да и у Бачкој Тополи поновимо издање са Карађорђа, па нека на крају победи бољи. Жеља нам је да у сваком погледу то буде истински војвођански дерби, фудбалски фестивал у сваком смислу.

Што се састава Војводине тиче тренер Радослав Батак наговестио је да ће шансу добити и играчи са мањом минутажом до сада. Уместо повређеног Милосављевића и пожутелог Буснића, у протоколу ће се наћи места и полетарчц из Војводинине школе Ковачева и Букинца.

Л. Бакмаз 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести