Звезда без Лиге шампиона, шок аутогол Павкова у 90. минуту

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде нису успели да се пласирају у Лигу шампиона, пошто су вечерас у реванш мечу плеј-офа ремизирали против Макабија из Хаифе 2:2.
z
Фото: Tanjug/ Strahinja Aćimović

У првом мечу било је 3:2 за Израелце.

Пред пуним трибинама "Маракане" црвено-бели су водили 2:0 головима Александра Пешића у 27. и Мирка Иванића у 43. минуту, имали резултат за пролаз, а онда је уследио "потоп".

У последњем минуту првог полувремена гости су добили ВАР пенал након играња руком Славољуба Срнића, али је Милан Борјан одбранио ударац Долефа Хазизе.

Ипак, после одбијене лопте кардинално је погрешио Гелор Канга, што је искористио Данијел Сундгрен и поготком са скоро 30 метара смањио резултат.

У наставку су оба тима играла опрезније и када се чинило да меч иде у продужетке "много пута Звездин јунак" Милан Павков неспретном реакцијом постигао је аутогол у 90. минута и елитно такмичење је и трећу годину заредом остало сан за изабранике Дејана Станковића.

Макаби ће у Лигу шампиона, а Звезда опет у Лигу Европе.

Станковић: Боли много јер су очекивања била велика

Тешко ми је, не знам како проналазим речи, помешане су емоције, разочарење је велико јер су очекивања била велика, а елиминисани смо аутоголом у 90. минуту, рекао је тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић.

Огромна жал, овај моменат је неописив, бол је велика. До гола у последњем минуту првог полувремена, све је било добро. Сада је тешко анализирати, одиграли смо утакмицу како смо замислили и то се одрразило на друго полувреме, рекао је Станковић и честитао Макабију на пролазу.

Трећу годину заредом Звезда ће играти Лигу Европе.

Није то утешно такмичење, доста је јако, али желели смо Лигу шампиона. Морамо да се опоравимо брзо, за првенство јер доноси Лигу шампиона, поручио је Станковић и посебно се захвалио навијачима на фантастичној подршци.

Он је додао да се сада отварају многа питања, укључујући и његов статус и ако је неуспех што није изборен пласман у Лигу шампиона спреман је да сноси последице.

Клуб ће одлучити о томе, али шта год ја сам ту и пуног срца, поручио је Станковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести