Звезда и Вардар без голова у Турској

Фудбалери Црвене звезде и Вардара из Скопља одиграли су 0:0 утакмицу на припрема у Турској.
zvazda vardar
Фото: ФК Црвена звезда

Имали су фудбалери Звезде више од игре, неколико прилика али им је недостајало среће у завршници напада.

Био је то први реми екипе Дејана Станковића ове зиме, након две победе.

Меч са Вардаром није имао тако јак ритам као против пољске Арке, али у уводним минутама играчи нису успевли да успоставе жељену игру а томе је допринео и добро организовани противник. Ударац Милоша Вулића у 27. минуту са 25 метара и добра одбрана гомана Гачевског био је уједно и први ударац обе екипе у оквир гола али и увод у већу офанзиву Звездиног тима. Покушао је Радован Панков после корнера, али је његов ударац главом био лак плен за голмана Вардара. Милан Павков и Ричмонд Боаћи су у 32. минуту добро искомбиновали, али је нападач из Гане из чисте ситуације са 16 метара шутирао преко гола. Први део завршен је без голова и са пар удараца Звездиних играча ка голу.

Нова постава коју је на терен послао тренер Дејан Станковић, а у којој је деби на левој страни имао млади бек Марко Конатар, била је бржа, мобилнија и одмах је успоставила контролу. После корнера Гаврића сантиметри су делили Душана Јованчића од спектакуларног поготка. Петом је пребацио одбрану, али и пречку. Најближи голу био је Немања Милуновић који је у 70. минуту после корнера Гаврића погодио стативу. Играчи Вардара често су правили прекршаје, па је Звезда углавном претила из прекида. Могао је Томане главом да донесе предност али је за мало био “кратак”. Последњу прилику имао је Никола Крстовић. Гаврић је сјајно прошао по левој страни и заврнуо лопту у шеснаестерац, она је стигла до Крстовића чији ударац је завршио преко гола, тако да је резултат остао исти 0:0.

Звезда наредни меч игра у суботу против Лудогореца.

Црвена звезда – Вардар 0:0

БЕЛЕК: Терен „СЦ Регнум“. Гледалаца: 50. Судија: Беркан Четин (Турска).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Панков, Бабић, Родић, Петровић, Вулић, Симић, Матео Гарсија, Боаћи, Павков.

Играли су у другом полувремену: Васиљевић, Гајић, Дегенек, Милуновић, Конатар, Јованчић, Николић, Бен, Гаврић,  Вукановић (од 77. Крстовић), Томане.

ВАРДАР: Гачевски, Тошевски, Најдовски, Младеновски, Брдаровски, Леовигилдо, Мицевски, Димоски, Попзлатанов, Аврамовски, Ибиши.

Играли су у другом полувремену: Илић, Велковски, Реџепи, Колевски, Омерагић, Андов.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести