Звезда убедљива против Младости у Лучанима

Фудбалери Црвене звезде показали су јасну намеру да пред скори почетак плеј-офа не изгубе више ни бод.
1
Фото: Tanjug

Протутњали су кроз Лучане, од првог минута притискајући домаћина, а повели су већ у 17. минуту преко Срнића. Он је искористио простор који му се указао, прихватио пас који му је упутио Пешић и смирено шутирао поред голмана Крзнарића.

Од тог тренутка напади Звезде мало су утихнули, а Младост је успела да пребаци тежиште игре на средину терена. У 36. минуту домаћини су изједначили преко Павловића, који је неодбрањиво шутирао и погодио мрежу Супића. Само минут после тога, Лучанци су умало искористили још једну грешку Звездине одбране, али Тумбасевић је лоше захватио лопту главом.

Београђани су успели да до одмора постигну још један гол. После корнера који је извео Срнић, Бабић је прецизним ударцем главом уписао први гол у сезони.

У наставку су црвено-бели били бољи ривал, а до предности од два гола стигли су у 56. минуту. Александар Пешић је с леђа повучен за дрес у казненом простору, досуђен је једанаестерац, а управо Пешић је прецизно и снажно извео најстожу казну. Навијачи лидера н табели Суперлиге очекивали су да Звезда мирно приведе утакмицу крају, када је уследио је нови погодак домаћина. Радивојевић је поново упутио добар центаршут на другу стативу, а Павловић је још једном био на правом месту и смањио резултат на 2:3.

Београђани нису дозволили да их други примљени гол поремети. У 81. минуту млади Лука Илић био је на правом месту и успео је да постигне четврти гол за Звезду на овој утакмици. Све дилеме око победника отклонио је Пешић три минута касније, када је рутински савладао голмана Крзнарића.

Р. Д.

Младост - Црвена звезда 2:5 (1:2)

ЛУЧАНИ: Стадион Младости, гледалаца: 3.000, судија: Обрадовић (Јагодина). Стрелци: Павловић у 36. и 73. за Младост, а Срнић у 17, Бабић у 44, Пешић (из пенала) у 56. и 84. и Илић у 81. минуту за Црвену звезду.

МЛАДОСТ: Крзнарић, И. Милошевић, П. Јовановић, Пејовић, Пешић, Л. Јовановић (Бађи), Радивојевић, Тумбасовић, Б. Милошевић, Павловић (Михајловић), Шатара.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Супић, Стојковић, Ле Талек, Бабић, Родић, Јовичић, Рачић, Срнић (Радоњић), Аyић (Милијаш), Бен (Илић), Пешић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести