Звездa преокретом узела трофеј Купа Србије и трећу дуплу круну у низу

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде освојили су Куп Србије, пошто су вечерас у финалу савладали Чукарички 2:1 (0:1).
т
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Пред 10.000 гледалаца на стадиону Рајко Митић, упркос јакој киши која је падала уочи меча, виђен је спектакуларан фудбал, са много шанси на обе стране, а црвено-бели су освојили трећи трофеј у низу, укупно 27. у историји, а уједно и трећу узастопну дуплу круну.

Чукарички је повео феноменалним голом капитена Марка Доцића у 21. минуту, који је директно из корнера савладао Милана Борјана, а преокрет је у наставку донео Александар Пешић.

Звездин голгетер прво је у 61. минуту погодио главом после центаршута Кингса Кангве, да би победу донео после контранапада у 76. минуту.

Звезда ће у недељу од 19 сати прославити и освајање 34. шампионске титуле у утакмици последњег кола плеј-офа Суперлиге против Новог Пазара.

Пешић: Сан се остварио, дуола круна и два гола за победу у финалу

У првом мандату у Звезди нисам успео да освојим дуплу круну, али ми се сад сан остварио, уз то сам постигао два гола у финалу, тако да ми је пуно срце, рекао је фудбалер Црвене звезде Александар Пешић.

"Хвала навијачима, правим звездашима који нас подржавају и кад је добро и кад играмо мало слабије, знају да нас истрпе. Надам се да им ми то вратимо на леп начин, а победу и голове бих посветио породици", почео је Пешић.

Битна два гола, нема шта. Да се не враћам у прошлост, било је тако и кад се ломила титула, али то очигледно неки брзо забораве, међутим, подсетим их на свој начин, додао је Пешић.

"Желим да се спремимо што боље за следећу сезону и да направимо нове успехе", истакао је Пешић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести