Звезда против Омоније у трећем колу квалификација за Лигу шампиона

НИОН: Фудбалери Црвене звезде играће против Омоније са Кипра у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, одлучено је данас жребом у Ниону.
Liga sampiona/Fonet
Фото: FoNet

Домаћин у овом мечу биће кипарски представник, а сусрет ће се одиграти 15. или 16. септембра.

Изабраници Дејана Станковића у досадашњем делу квалификација савладали су Европу са Гибралтара и албанску Тирану.

Победнии дуела иду у плеј-оф,а име потенцијалног противника на последњем степенику ка групној фази Лиге шампиона биће познат после сутрашњег жреба.

Мркела: Даћемо све од себе на Кипру

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела, после жреба у Ниону, рекао је да би било боље да су црвено-бели домаћини екипи Омоније.

Изабраници Дејана Станковића у трећем колу квалификација за Лигу шампиона играће у гостима против кипарског представника.

Фото: Tanjug/D.Goll, arhva

"Желели смо да избегнемо неке противнке, попут Мидтјиланда који је је изузетно јака екипа, нарочито када игра на свом терену. Добили смо Омонију, првака Кипра, а сви шампиони својих земаља су изузетно добри тимови. Историја нас је научила да нам никад није било лако када смо играли против било кога у квалификацијама за Лигу шампиона. Увек су то биле тешке, неизвесне утакмице. Било би боље да се утакмица игра у Београду, али идемо на Кипар и потрудићемо се да дамо све од себе како би одиграли добру утакмицу и како би прошли у наредну рунду такмичења", рекао је Мркела за клупски сајт.

Црвено-бели овај меч играће 15. или 16. септембра, а Мркела истиче да ће екипа бити максимално спремна и да ће на прави начин искористити репрезентативну паузу.

"Трудимо се да играмо добар фудбал и да напредујемо из дана у дан. Има ту и нових играча, фудбалера који нису прошли припреме, као и момака који су имали корону. До утакмице са Омонијом, коју ћемо играти 15. или 16. септембра, потрудићемо се да максимално припремимо екипу. Од поцетка сезоне одиграли смо много утакмица, били су ту тешки мецеви како у Европи тако и у пренству и то у ритму среда-субота. Сигурно је да ће репрезентативна пауза пријати играчима, како би се одморили. Ићи ћемо и на мини-припреме где треба да се добро припремимо, како би наставак првенства и квалификације доцекали што је могуце спремнији", закључио је Мркела.

Станковић: Неће бити лако против Омоније

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је да његов тим неће имати лак задатак против Омоније у трећем колу квалификација за Лигу шампиона.

"Нема лаких противника у Лиги шампиона. Рекао сам то и након што смо извукли Европу и Тирану, а то мислим и сада. Омонија је добар тим, шампиони су Кипра, имају мноштво квалитета, али има још времена до те утакмице. Нас очекују мини-припреме, па и сусрет са Чукаричким. Не можемо да не размишљамо о ривалу у Лиги шампиона, али трудимо се да ствари иду својим током и да увек будемо фокусирани на прву следећу утакмицу", екао еј Станковић за клупски сајт.

Фото: ФК Црвена звезда/Дејан Станковић

Звезда ће бити гост, а меч ће бити одигран 15. или 16. септембра.

"Боље би било да смо домаћини, али жребом је одлучено другације. У сваком случају, то ће бити отежавајућа околност за нас, али опет кажем, потрудићемо се да овај период искористимо што боље и да што спремнији дочекамо одмеравање снага са кипарским прваком", закључио је Станковић.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести