ЗВЕЗДА "РЕПРИЗИРАЛА" МАНЧЕСТЕР Магија Букарија у 89. минуту за ПРВИ БОД у ЛШ

Поново се мушема Лиге шампиона зањихала на стадиону „Рајко Митић“, а навијачи Црвене звезде су, много пре почетка дуела са Јанг бојсом, направили сјајну атмосферу.
z
Фото: Tanjug (Jadranka Ilič)

Прошарана прелепом кореографијом на трибинама, укупна слика која је отишла из Београда била је величанствена, а на ученицима тренера Барака Бахара остало је „само“ да гледаоце обрадују и забележе прву победу у групи Г на највећој позорници фудбалске Европе. У томе нису успели, Швајцарци су одолели притиску и однели велики бод у Берн.

Ношени великом подршком, играчи првака Србије агресивно су кренули ка голу ривала, желећи да брзо стекну предност. Све се таласало на трибинама, нико није седео на свом месту, али се у 4. минуту, за трен макар, заледила песма на уснама навијача, када је, срећом непрецизно, шутирао Даријан Малеш. Одмах је одговорио црвено-бели тим: Хванг је добио лопту од Иванића, проследио је ка Н'диајеу, овај је петом покушао да изненади голмана Швајцараца, али је Раћиопи одлично реаговао. 


Овације Ђоковићу

Пред почетак другог дела игре, службени спикер на Маракани објавио је да је на стадиону присутан и Новак Ђоковић, који је дошао да подржи црвено-беле.

Навијачи Београђана то су поздравили бурним аплаузом.


Тим тренера Рафаела Викија држао је Београђане подаље од свог казненог простора, стрпљиво градио игру и тражио могућност да поново нападне. Играо се 27. минут, када је леви бек швајцарског тима Гарсија распалио десном ногом с 25 метара, међутим, Омри Глазер је то добро испратио и избио лопту у корнер. Београђани, на другој страни, нису успевали да запрете, јер је њихов противник веома добро затворио прилазе ка голу Раћиопија.

Ипак, у 35. минуту Драговић је омогућио Букарију да истрчи контру, овај је пронашао Шерифа Н'диајеа на три метра од гола, а Звездин нападач сјајно је реаговао и послао лопту у мрежу. ВАР је проверио читаву ситуацију и потврдио да је гол исправан, па је Црвена звезда повела. У 44. минуту Мирко Иванић феноменално је послао лопту ка Осману Букарију, баш као и у дуелу с Манчестер ситијем. Очигледно увежбана акција омогућила је брзоногом момку из Гане да побегне одбрани, али је, нажалост, приликом пријема био у офсајду, па је његов погодак који је уследио оправдано поништен.


Група Г

Ц. звезда – Јанг бојс  2:2 (1:0)

Лајпциг – Манчестер с.  1:3 (0:1)

1. Манчестер с. 2      2      0      0      6:2   6

2. Лајпциг 2      1      0      1      4:4   3

3. Ц. звезда       2      0      1      1      3:5   1

4. Јанг бојс       2      0      1      1      3:5   1

У 3. колу (25. октобра) састају се – ЛАЈПЦИГ: Лајпциг – Црвена звезда (21) и БЕРН: Јанг бојс – Манчестер сити (21).

Лига шампиона

Група Е

Атлетико – Фејенорд 3:2 (2:2)

Селтик – Лацио  1:2 (1:1)

Група Ф

Њукасл – ПСЖ  4:1 (2:0)

Дортмунд – Милан  0:0

Група Х

Антверп – Шахтјор  2:3 (2:0)

Порто – Барселона 0:1 (0:1)


Развила се потом занимљива битка на терену, сусрет је добио на темпу, а гости су чинили све не би ли некако стигли до изједначења. У шестом минуту надокнаде, поново их је Глазер онемогућио да се радују, одбранивши опасан налет Филипа Угринића, па је наш тим сачувао минималну предност приликом одласка на одмор.

Није могла Звезда да замисли лошији улазак у наставак, јер је Угринић, после додавања Монтеира, побегао својим чуварима, искористио прилику која му се указала и изједначио резултат на 1:1. И не само то, два минута касније Илтен је склонио лопту од Драговића, шутирао по земљи, али је Глазер поново био на врхунском нивоу. Исто је, у 54. минуту, урадио и Раћиопи на другој страни, када је одбранио ударац Хванга. У наставку акције Н'диаје је поново затресао мрежу, али је Колумов помоћник добро уочио да је нападач нашег тима био у недозвољеном положају.

Нажалост, у 60. минуту из ВАР собе сигнализирано је шкотском арбитри да је у казненом простору руком играо Ђига после ударца Гарсије, па је досуђен пенал за Јанг бојс. Сигуран реализатор најстроже казне био је Седрик Итен и Швајцарци су преокренули резултат.

Тек што је ушао у игру, Александар Катаи имао је колосалну прилику у 70. минуту, али је Раћиопи сјајно одбранио, баш као и двадесетак секунди касније, када је главом упутио лопту ка голу Н'диаје. Свом снагом кренули су Београђани по барем изједначење, извели више корнера, а у 78. минуту Катаи није успео да затресе мрежу главом из сјајне позиције. У 83. минуту могао је све дилеме да реши Ганвула, али је с пет метара главом пребацио пречку.

А онда се догодио 88. минут, када је Осман Букари, потпуно искоса, постигао прави евро-гол и изједначио резултат, за задовољење фудбалске правде. Сјајни голман Раћиопи није се ни померио, толико је ударац Букарија био снажан и прецизан. На крају, у тренуцима панике гостију, шансе су имали Олајинка и Катаи, али је резултат остао непромењен - 2:2.

А. Предојевић

Црвена звезда – Јанг бојс 2:2 (1:0)

БЕОГРАД: Стадион „Рајко Митић“, гледалаца: 50.000. Судија: Вилијам Колум (Шкотска). Стрелци: Н'диаје у 35. за Црвену звезду, а Угринић у 48. и Итен (из пенала) у 61. минуту за Јанг бојс. Жути картони: Н'диаје, Иванић, Хванг, Букари, Мијаиловић, Драговић (Црвена звезда), а Малеш, Камара, Аменда (Јанг бојс).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Глазер 7,5 – Мијаиловић 6,5, Драговић 6,5, Ђига 6,5, Родић 6,5 (од 62. Олајинка 6,5) – Стаменић 6,5 (од 69. Лучић 7), Хванг 7,5 – Букари 8, Иванић 7, Митровић 6,5 (од 69. Катаи 7) – Н'диаје 7,5 (од 80. Красо -).

ЈАНГ БОЈС: Раћиопи 8 – Јанко 6,5, Камара 7, Бенито 6,5 (од 47. Аменда 7), Гарсија 7 – Малеш 7,5 (од 75. Чаива 7), Нијасе 6,5, Угринић 7,5 – Елија 7, Итен 7,5 (од 75. Ганвула 6,5), Монтеиро 7.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести