Аба финале: Хаос у Пиониру, Будућност после сат времена на терену

БЕОГРАД: Кошаркаши подгоричке Будућности испред дворане "Александар Николић", пре одлучујуће утакмице против Црвене звезде за титулу АБА лиге, дочекани су скандирањем "шиптари, шиптари".
zvezda buducnost, fonet
Фото: FoNet

Кошаркаши подгоричке Будућности вратили су се на терен сат времена од инцидента када су, на загревању пред почетак мајсторице против Црвене звезде, гађани петардама и тврдим предметима са трибина.

После напада на госте, када су чак и навијачи улетели на терен, и 60 минута неизвесности, истеклог рока постављеног од судија, поново су изашли на паркет.

Нешто раније пре меча кошаркаши Будућности гађани су петардама и тврдим предметима са трибина одмах по уласку комплетног тима на загревање пре меча против Црвене звезде у Београду за титулу АБА лиге, због чега су морали да се врате у свлачионицу.


КК Будућност: Наши играчи физички нападнути

Кошаркашки клуб Будућност саопштио је да су тројица играча нападнута приликом изкаска на терен уочи мајсторице финала плеј-офа АБА лиге против Црвене звезде.

"Када су играчи кренули да излазе из тунела кренула је тотална хистерија и гађање свим могућим тврдим предметима - кованицама, батеријама за телефоне, камењем, пуним флашама, деловима метле, упаљачима, столицама", навели су из Будућности, а преносе Вијести.

Додаје се да је око 40 навијача је ушло на терен и дошло до клупе Будућности.

"Пљували су и физички напали играче. Физички су нападнути Норис Кол, Ерл Кларк, Немања Гордић. Гордић је гађан столицом коју је бацио навијач из партер", саопштено је из Будућности.


Чим су гости крочили на паркет полетела је "киша" предмета са свих страна и чак неколико навијача је улетело у терен да се обрачуна, али је брзо реаговало обезбеђење.

Такође, чуло се скандирање "Шиптари, шиптари" и "Убиј шиптара".


Илић навијачима: Не наседајте на провокације, спортски навијајте

Директор кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Илић позвао је навијаче у дворани "Александар Николић" да навијају спортски и не убацују предмете у терен у мечу против Будућности у финалу АБА лиге.

Илић је преко микрофона у халу апеловао на присталице црвено-белих да не праве инциденте, након што су на загревању нападнути гости из Подгорице гађани петардама и тврдим предметима.

"Хајде да навијамо спортски и не наседамо на провокације. Да навијамо коректно одемо у Евролигу. Молим да не бацате у терен предмете", рекао је Илић.

Почетак меча је одложен, а екипа Будућности је у свлачионици дуже време и питање је да ли ће изаћи.

Зато су судије пустиле време од 20 минута да се појаве гостили или ће меч бити прекинут.


Сигурно је да ће меч, који је требало да почне у 19 сати, да касни.

Група навијача црвено-белих упутила је увреде и звиждуке екипи Будућности, одмах по изласку из аутобуса код улаза у дворану, јавља репортер Танјуга са лица места.

Тензија се није смирила ни на загревању, када је Американац из Будућности Норис Кол намерно погодио лоптом камермана тик уз терен, после чега су полетели упаљачи и пластичне чаше са трибина.

Око и у хали присутне су велике безбедоносне мере, скоро на сваком кораку.

Одлучујућа утакмица за титулу првака АБА лиге почиње у 19 сати.

Претходно је, пре неколико дана, по завршетку прве четвртине утакмице Будућност - Црвена звезда, треће у финалној серији АБА лиге, избила је туча у хали "Морача" у Подгорици.

Неколико навијача је, изгледа, намеравало да се превише приближи клупи на којој су били црвено-бели, полиција је најпре пробала мирно да их у томе спречи, а онда је дошло и до инцидента.

Припадници снага за одржавање јавног реда и мира су морали да употребе силу да би смирили групу хулигана, један од њих је изведен из дворане.

Навијачи су такође вређали, пљували.

На крају је испражњен део трибине.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести