Брукс: Сваки противник заслужује подједнако поштовање

БЕОГРАД: Капитен женске кошаркашке репрезентације Србије Јелена Брукс сматра да су све групе на предстојећем Европском првенству тешке на свој начин и да сваки противник заслужује подједнако поштовање.
Jelena Bruks/KSS
Фото: КСС/Јелена Брукс

Жребом у Валенсији одлучено је да ће кошаркашице Србије на Евробаскету, који је на програму од 17. до 27. јуна, играти у Б групи у Валенсији са националним тимовима Црне Горе, Италије и Грчке.

"Сматрам да су све групе тешке на свој начин, различити стилови кошарке се играју у свим државама. Наш циљ је да одиграмо што боље и да представљамо нашу земљу како доликује", рекла је Брукс Танјугу.

Биће то пето ЕП у низу за Србију, а од изабраница Марине Маљковић и овог пута очекиваће се медаља.

"Мислим да је много рано причати о томе. Србија као и увек жели да иде ка врху, али свакако корак по корак. Сваки противник заслужује подједнако поштовање. Ако се тако поставимо неће бити проблема", каже кошаркашица мађарског Шопрона.

Мечеви групне фазе, квалификације за четвртфинале и четвртфинални дуели играће се у Валенсији и Стразбуру, док ће се завршна фаза одржати у Валенсији.

"У ситуацији у којој се тренутно налазимо, драго ми је што не морамо да путујемо и мењамо локацију. Иначе из других разлога не сматрам то као много добру или лошу ствар", закључила је Брукс.

Кошаркашице Србије на ЕП браниће бронзану медаљу освојену 2019. године у Београду.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести