Четвртфинале Евролиге: Реал се реванширао Панатинаикосу, ЦСКА на корак од Београда

Кошаркаши Реал Мадрида савладали су Панатинаикос са 89:82 и тако изборили "брејк" и сада ће у Мадриду тражити пролаз на Ф4 који се ове одржава у Београду. Кошаркаши ЦСКА победили су у Химки резулатом 89:84 и у серији повели са 2:0 и у наредној утакмици имају меч лопту за Фајнал-фор у Београду.
rudy-fernandez-real-madrid-eb17
Фото: Rudi Fernandez, foto: euroleague.net

Панатинаикос је шокирао Мадриђане на старту четвртфиналне серије плеј-офа Евролиге, али су се Шпанци узвратили битном победом и изједначили на 1:1 у четвртфиналној серији плеј-офа. Домаћини су у "ОАКА" арени боље стартовали и после уводних десет минута игре имали "плус" пет. У наставку је виђена резултатска клацкалица, смењивала су се вођства, да би средином треће деонице гости из Мадрида преузели контролу и завршили ту четвртину са седам поена предности. Међутим, на старту последњег квартала Панатинаикос је изједначио, али су Мадриђани боље заиграли и завршили меч у своју корист.

Најефикаснији у победничком тиму био је Фелипе Рејес са 18 поена, а пратио га је Џејси Керол са 17. Код Панатинаикоса се истакао Џејмс са 20 поена и шест асистенција.

Реал Мадрид ће наредне среде на свом терену угостити ПАО, а четврти меч на програму је два дана касније.

Током меча ЦСКА и Химкија виђена је резултатска клацкалица. „Армејци“ су имали минималну предност после првих десет минута игре, али су градски ривали на одмор отишли са два поена вишка - 45:43. Слична игра виђена је у наставку, да би у финишу последњег квартала „Армејци“ заиграли боље и имали десет поена предности - 84:74. Ипак, гости нису одустајали до самог краја, смањили су предност, али нису успели да славе. 

ЦСКА је играо без најбољег играча Нанда Де Колоа, који се повредио у првом мечу, а победнички тим предводио је Серхио Родригес са 26 поена, десет асистенција и четири скока. На другој страни Жил Ентони се истакао са 24 поена, док је наш Стефан Марковић забележио 11 поена, пет скокова и три асистенције.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести