Човић: Показали смо где нам је место; Цирбес: Било је "лудо"

БЕОГРАД: Плејмејкер Црвене Звезде Филип Човић после победе против Будућности (97:54) и освајања титуле у АБА лиги рекао је да је остварен циљ постављен на почетку сезоне.
zvezda trofej, fonet
Фото: FoNet

"Честитао бих саиграчима и стручном штабу на феноменалним партијама током читаве сезоне. Имали смо и успона и падова, али било је више успона, што је на крају донело ово титулу, која нам много значи", рекао је Човић новинарима после утакмице.

Организатор игре црвено-белих, један од најзаслужнијих за славље, посебно се захвалио навијачима.

"Навијачи су нам стварно много помогли", рекао је Човић и додао о чему је екипа размишљала у тренуцима док су чекали ривала да изађе на терен.

"Размишљали смо само о томе да што пре изађу, да што пре почне утакмица и да што пре покажемо где нам је место", закључио је Човић.

Фото: FoNet

Центар Црвене звезде Мајк Цирбес рекао је да се осећа сјајно због чињенице да су се црвено-бели вратили у Еворлигу.

"Сјајан је осећај. Када сам се вратио овде желео сам да од следеће сезоне играмо Евролигу, да будем сигуран да ћемо се вратити. Срецан сам због тога, знао сам да ће се то десити", рекао је Цирбес, који је говорио и о атмосфери током последњег сусрета у финалу.

"Атмосфера је била ''луда''. Сви смо очекивали сјајно навијање, али ово је било невероватно", закључио је немачки репрезентативац.

Фото: FoNet

Лазић: Домаћи терен нам је донео титулу

Капитен кошаркаша Црвене звезде Бранко Лазић после освајања шампионске титуле у АБА лиги и победе над екипом Будућности у мајсторици финалне серије плеј-офа истакао је да је пресудну предност донео домаћи терен.

"Јако тешка сезона, одиграли смо максималан број утакмица, што је тражило велику спремност и концентрацију. Све честитке читавој екипи, свима у клубу, навијачима, којима желим да се захвалим на фантастичној атмосфери. После толико времена и трофеј АБА лиге да се подигне пред нашим навијачима", рекао је Лазић новинарима после меча.

Капитен црвено-белих није желео да коментарише атмосферу током финалне серије.

"То није на нама да коментаришемо, то су неке ствари на које ми као играчи не можемо да утичемо. Оно на шта смо могли да утичемо то смо урадили", објаснио је Звездин бек и додао колико је било важно да се у финалној серији искористи домаћи терен.

"Искористили смо предност домаћег терена, победама у прве две утакмице резервисали смо карту за повратак у Београд. Домаћ терен нам је донео ту предност и на крају и титулу".

Лажићу је ово четврта Јадранска титула у црвено-белом дресу, али и најдража јер је прва освојена пред навијачима црвено-белих.

"После пет утакмица финала, свега што смо прошли од почетка плеј-офа, тензије, освојити титулу пред нашим навијачима је сјајно. Свакако да је ова титула посебна", закључио је Лазић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести