Дисциплинска комисија КСС ригорозна: Звезда кажњена са скоро милион динара

Партизан је у финалу Купа Радивоја Кораћа у Нишу одбранио трофеј у неизвесном дуелу са Црвеном звездом (76:74).
Kosarkaski savez Srbije
Фото: KSS

После славља стигле су и новчане казне коју је изрекла Дисциплинска комисија КСС за пропусте направљене у "Чаиру", а оне износе збирно више од милион динара. Црвена звезда кажњена је укупно са 912.000 динара, док ће Партизан морати да плати 174.000 динара.

Црвено-бели највећи део казне, од чак 600.000 динара, мораће да плате због напуштања церемоније проглашења победника турнира у Нишу, а потом и због изјаве председника клуба Небојше Човића после финалне утакмице. Због неспортског јавног критиковања одлука судија и кошаркашких органа, Звезда је кажњена са 240.000 динара. Црвено-бели кажњени су 36.000 динара због тога што су њихови навијачи убацивали тврде предмете на терен током финалне утакмице, а додатно су кажењени са још 36.000 динара због недоласка тренера и играча на конференцију за медије после финалног меча.

Партизан је санкционисан са 96.000 динара због неспортског понашања навијача у финалу Купа Кораћа, односно због палења бакљи и убацивања чврстих предмета на терен током утакмице, а кажњен је и због увреда које су стизале са трибина.

Због недоличног понашање навијача и вређање током утакмице полуфинала против екипе ФМП, а потом и у финалу са Звездом, црно-бели мораће да плате укупно 72.000 динара, односно за сваки меч по 36.000 динара. Освајач Купа Радивоја Кораћа мораће да плати и 6.000 динара због техничке грешке коју је тренер Андреа Тринкијери зарадио у полуфиналном дуелу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести