Домовић Булут: За нас је у Токију само злато успех

НОВИ САД: Потенцијал екипе коју имамо је заиста велики, а златна медаља на Олимпијским играма била би круна наших каријера и једино што бисмо прихватили као успех, изјавио је најбољи српски баскеташ Душан Домовић Булут.
Dusan Domovic Bulut1
Фото: Душан Домовић Булут, фото: Дневник

"Србија је у досадашњој краткој историји овог спорта доказала да увек иде на златну медаљу. . Злато у Токију је једини циљ репрезентације Србије", рекао је Танјугу Домовић Булут, који је са националним тимом већ освојио четири злата на Светским и два на Европским првенствима.

Баскет 3X3 је један од спортова коме је пандемија вируса корона нанела највише штете, такмичења су практично обустављена на годину и по дана, а од краја 2019. године одржано је свега пет турнира, од чега три у Дебрецину у августу и по један у Дохи и Џеди у новембру и децембру.

На првом турниру у 2021. години из Wорлд тоур серије, који је минулог викенда одржан у Дохи, српски баскеташи доказали су да су и даље у самом врху и да са правом претндују на највиши пласман у Токију.

Екипа Новог Сада, која је у измењеном саставу, али и даље предвођена маестралним Домовићем Булутом, освојила је друго место.

"Пружили смо заиста максимум у овом тренутку. Скупили смо се буквално два дана пред турнир. Бављење само баскетом, због целе ситуације, више није одрживо. Тамаш Ивошев игра кошарку, Страхиња Милошевић је окончао кошаркашку каријеру, прешао је на баскет, али се бави и приватним бизносом. Ја сам био у самоизолацији четири дана пред турнир, јер ми је девојка била заражена корона вирусом. Мало смо времена провели заједно, недовољно смо тренирали, али смо заиста дали све од себе. Показали смо велику борбеност што је много важно и мислим да имамо јако велик потенцијал.

Осим на терену, Домовић Булут је активан и ван њега, а све у служби спорта који много воли, па ће у Новом Саду 10. и 11. априла организовати јак турнир на којем ће уз Србију учествовати Словенија, Русија, Аустрија, Турска, Холандија, Хрватска, Чешка, Белгија, Немачка, Литванија и Катар.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести