Ђорђевић: Бићемо сјајан домаћин, цела Европа то зна

БЕОГРАД:  Селектор мушке репрезентације Србије Александар Ђорђевић уверен је да ће Србија, као и много пута до сада, показати да је сјајан домаћин на Европском првенству за кошаркашице следеће године.
sasa djordjevic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

"Познато је да је Србија изузетан домаћин, не само у емотивном смислу, већ и у организационом. То је увек иде до перфекције, најбољи су услови за спортисте и сви то цене у Европи и знају да истакну", рекао је Ђорђевић новинарима после жреба у Скупштини Града.

Он је честитао Кошаркашком савезу Србије што се изборио за организацију континенталног такмичења заједно са Летонијом (Београд, Ниш, Зрењанин и Рига).

"Сигуран сам да ћемо бити фантастични домаћини и за овај велики спортски догађај. Значи пуно то за читаву земљу. На нама је да се сада покажемо".

Српске кошаркашице играће у јакој Д групи са Русијом, Белгијом и Белорусијом.

"Није толико ни битно ко је у групи. Мислим чак и да је боље бити са јакима и навици се одмах на такве дуеле. После тога све зависи од укрштања. Знамо квалитет свих у групи, али ми смо били европски шампиони и са највећим могућим самопоуздањем треба ући у првенство".

Ђорђевић очекује велику подршку навијача, прво у Зрењанину где ће Србија играти прву фазу.

"Надам се да ће људи у Србији да дају подршку где год да се игра. То су девојке апсолутно заслужиле", завршио је селектор "орлова".

Европско првенство за кошаркашице у Србији и Летонији одржава се од 27. јуна до 7. јула напредне године.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести