Кошаркашице Србије на пријему код председника Александра Вучића

Женска кошаркашка репрезентација Србије на челу са Марином Маљковић и председником Кошаркашког савеза Србије Предрагом Даниловићем заједно са екипом кинеског клуба Шангај Баошан, који од недавно предводи српска селекторка била је данас на пријему код председника Србије Александра Вучића.
kosarkasice i vucic, kss
Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

„Нисам веровао колики је значај женског спорта. Свако ваше учешће је важно, јер драматично поправља углед и позицију Србије у изузетно важним европским и светским земљама“, истакао је председник Вучић.

Председник је захвалио свима, који, како је рекао, немају обавезу и не морају то да раде, а брину за државу, попут Марине Маљковић, и пожелео кинеским кошаркашицама успех и победе, а нашим спортисткињама да увек освајају медаље.

Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

„Да будете вредне, а ми ћемо да размишљамо као држава како да помогнемо КСС-у и Марини да генерације девојака доведе до медаља. Као што Марина каже – увек може више, увек може боље, увек може још и молим вас да се тим мотом руководите. Пошто су наши фудбалери неочекивано испали на Светском првенству, а очекивао сам титулу, код вас не сме да буде ништа мање од златне медаље. Знам да ће бити тешко, али гурајте. Марина када спреми одбрану, морамо да победимо“, поручио им је Вучић.

Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Српска селекторка истакла је захвалност на пријему и лепим речима и нагласила да женска репрезентација треба да представља мости између Србије и Кине.

„Репрезентација Србије која је овде са нама састављена је од неких новим младих девојака. То није она генерација која је освојила Европско првенство, олимпијску бронзу, али је њима сасвим јасно како је претходна генерација дошла до успеха, а то је пре свега залагањем и тешким радом за Србију и оне су ту поруку скроз схватиле. Што се тиче наших пријатеља из Кине, сматрам мојом обавезом да доводим екипе које тренирам, пре свега што имамо одличне услове за рад спортиста. Кинескиње не учествују на Европском првенству које ће бити одиграно у нашој земљи, али желим да нам буду драги гости. Ми у Србији играмо сасвим добру кошарку, а наши пријатељи из Кине граде можда и најбоље мостове – нека женска репрезентација буде мост између наше две земље. Након неколико тренинга које сам спровела у Кини, сматрам да, иако је Кина јако далеко, они су по људским вредностима можда и најближи Србији. Хвала још једном, сви смо дивно примљени и изненађени смо оваквим пријемом. Поносна сам што имате толико разумевања за спортисте“, истакла је Марина Маљковић.

Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

Капитенка репрезентације Јелена Миловановић уручила је председнику Вучићу дрес женске репрезентације са бројем 19, који симболизује наредну годину када ће наша земља бити домаћин континенталног шампионата, а Саша Чађо је амбасадору Кине Лију Манчангу уручила кошаркашку лопту са потписима свих репрезентативки.

Фото: Танјуг (Драган Кујунџић)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести