Ђорђевић: Да нам се посрећи Истанбул...

БЕОГРАД: Кошаркашка репрезентација Србије окупила се данас у београдском хотелу Краун Плаза пред почетак припрема за напад на медаљу на Европском првенству у Турској.
sasa djordjevic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Селектор Србије Александар Ђорђевић тренутно на списку има 17 кандидата, а то су: Милош Теодосић (ЛА Клиперс), Стефан Јовић (Бајерн), Василије Мицић (Жалгирис), Немања Недовић (Уникаха), Богдан Богдановић (Сакраменто), Марко Гудурић (Фенербахче), Драган Милосављевић (Уникаха), Бранко Лазић (Црвена звезда), Владимир Лучић (Бајерн), Марко Симоновић (Зенит), Никола Калинић (Фенербахче), Стефан Бирчевић (Истанбул Бујукшехир), Милан Мачван (Армани - Бајерн), Владимир Штимац (Бешикташ), Мирослав Радуљица (Ђангсу), Огњен Кузмић (Црвена звезда), Бобан Марјановић (Детроит).

За три дана "орлови" одлазе на припреме на Копаоник, а пре Европског првенства играће на пријатељским турнирима у Београду, Хамбургу и Атини.

Светски и олимпијски вицешампиони на ЕП, које се игра од 31. августа до 17. септембра, налазе се у Д групи у Истанбулу са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

Ђорђевић је истакао да се нада да ће Истанбул да буде срећан град на Европском првенству за националним тим, као што је био Богдану Богдановићу и Николи Калинићу када су освојили трофеј Евролиге у дресу Фенербахчеа у мају.

"У новом-старом смо издању, сви се познајемо много добро. Не желим да стављам велики притисак пред играче, наш карактер нам не дозвољава да амбиције буду мање него што је освајање медаља. Ова генерација заслужује да крунише све добрим резултатом", рекао је Ðорђевић на окупљању у београдском хотелу Краун Плаза.

Он је поручио да екипа има велико искуство са претходних такмичења.

"Истанбул је донео срећу неким нашим грачима ове године, надам се да ће и репрезентацији", навео је он.

Као главне конкуренте на Европском првенству означио је селекцију Шпаније.

"Долазе у најјачем саставу, браћа Гасол их предводе. Ту је и Француска која је ослабљена због изостанка појединаца, али их селектор Коле води седам година. Конкуренти су и Литванци, Грци са Адетокумбом...", казао је селектор.

Крилни кошаркаш Марко Симоновић нада се новом успешном лету у државној селекцији.

"Ново лето је испред нас. Сви смо максимално мотивисани, даћемо максимум и надам се да ћемо уз срећу направити велики резултат", закључио је Симоновић.

Кошаркаши Србије на ЕП, које се одржава од 31. августа до 10. септембра, играти у Д групи са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести