Скратио се Ђорђевићев списак: Без Јокића, Бјелице, Милутинова

БЕОГРАД: Селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић скратио је списак кошаркаша за Европско првенство на којем из разних разлога нема Николе Јокић, Немање Бјелице, Николе Милутинова и Немање Дангућа.
sasa djordjevic
Фото: Tanjug (Tanja Valič)

Јокић је отказао јер планира да се фокусира на индивидуални рад пре почетка сезоне у НБА лиги, Бјелица је повређен, Милутинов и Дангубић играће Летњу лигу са Сан Антониом (по договору са селектором), док су отпали младићи Немања Јарамаз, Огњен Добрић, Алекса Раданов, Дејан Давидовац.

На списку је 17 играча: Марко Гудурић, Бранко Лазић, Марко Симоновић, Огњен Кузмић, Стефан Јовић (сви Црвена звезда), Стефан Бирчевић (Партизан), Милош Теодосић (ЦСКА), Владимир Лучић (Бајерн), Богдан Богдановић, Никола Калинић (Фенербахче), Владимир Штимац (Бешикташ), Мирослав Радуљица (без клуба), Милан Мачван (Армани), Драган Милосављевић (Алба), Немања Недовић (Уникаха), Василије Мицић (Жалгирис) и Бобан Марјановић (Детроит).

Припреме за ЕП почињу 20. јула окупљањем у београдском хотелу "Краун Плаза" од 11.30 сати, а три дана касније путује се на Копаоник.

Током припрема предвиђено је учешће на турнирима "Трофеј Београда" (са Грчком и Црном Гором), "Супер купа" у Хамбургу (Немачка, Пољска, Русија) и атинском "Акрополиса" (Грчка, Италија и Грузија).

Европско првенство игра се од 31. августа до 17. септембра, а Србије ће играти у Д групи у Истанбулу са домаћином Турском, Русијом, Летонијом, Белгијом и Великом Британијом.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести