Ђорђевић: Заједништво и кад губимо и кад побеђујемо

ДОНГУАН: Селектор кошаркашке репрзентације Србије Александар Ђорђевић, после победе над Сједињеним Америчким Државама у мечу за пласаман од 5. до 8. места на Светском првенству, рекао је да је поносан на тријумф свог тима.
aleksandar djordjevic, fonet ap
Фото: Aleksandar Đorđević, foto: FoNet/AP

"Добра реакција, поносна. Спавали смо у истом кревету и то нам је помогло много. Начин организације овог такмичења нам неће помоћи, али ту не можемо ништа да урадимо. Момци су изашли са жељом да се такмиче, да покажу да смо добар тим и поред тешког пораза. То сам им и рекао, да покажемо да смо заједно, то заједништво је водило историјски нашу земљу до подијума, то учимо и проповедамо сваког дана. Јесмо тим, група која дуго ради заједно, знамо шта нам је цинити на оваквим мечевима. Некада иде у једном, некад у другом смеру. Треба инсистирати на заједништву, у поразима и победама", рекао је Ðорђевић после меча, а преноси сајт КШ

Он је рекао и да се трудио да мотивише играче.

"Отворили смо добро меч, нису били спремни, имали су тежак пораз који им је био у главама. Али, САД је поносна земља такође, они су реаговали у другој четвртини, али смо на крају пронашли и унутрашњу игру на коју нису имали одговор. Поносан сам и на одбрану… Ово је добра победа. Показали смо себи шта можемо, али морамо да испоштујемо такмицење до краја."

Новинари су од Ðорђевића затражили коментар поводом изјаве пре Светског првенства, када је на питање шта ако се сретнемо са Американцима рекао „Нек им је Бог у помоћи“.

"Био сам гост на националној телевизији. Ако извадите иронију из мог оружја као тренера, немам много тога још, напротив, ја сам само хтео да охрабрим момке, да буду самоуверени и сигурни. На томе радим много, да им будем у главама. То је била порука да смо спремни. Не верујем да сам било кога увредио. Сваки такмичар је слободан да мисли своје. Можда сам то и показао. Грег Поповић је имао сјајан коментар на то и ценим то. Гледали смо се, требало је да играмо негде другде".

Како је навео, морамо да прихватимо то што је, да подигнемо екипу, сјајне момке.

"Много лоших ствари се десило до Кине… Свима нам је јако тешко и жао. Увек када се окренеш, у каријери ћеш се сетити Кине и Светског првенства и пропуштене шансе. Није лако момцима све време, мораш да их гураш, да их подржиш и покажеш колико верујеш у њих", рекао је Ðорђевић и осврнуо се на патије Богдана Богдановића током турнира.

"Он расте невероватрном брзином. Пар година је у НБА, постао је много бољи. Он воли кошарку онакву каква је, није му средство да би добио нешто, само воли кошарку. Обично на оваквим турнирима најбољи стрелци шампионата не освајају одличје. Мораш да имаш више играча, некада је мање више… Али, Богдану не могу ништа да замерим. Он игра са поносом и лидер", закључио је Ðорђевић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести