Ђуровић: Јокић и Мелоун добитна комбинација

Искусни кошаркашки стручњак Владе Ђуровић, гостујући на РТС-у  говорио је о репрезентацији Србије, Николи Јокићу, Мајку Мелоуну, Алену Смаилагићу...
v
Фото: RTS printscreen

- Чуо сам за Алена Смајлагића када је играо за Беко, али га никада нисам видео. ОКК је сарађивао с Беком и клуб је познат да одлично ради са младим играчима. Чини се да било боље да је имао једну међустаницу као што је имао Јокић. Мислим да је имао срећу јер су двојица главних играча Голден стејта повређени, а Кевин Дурент је отишао тако да се отворио простор за њега. Тренер га убацује и прича доста о њему али стално имају у виду да га пошаљу у развојну лигу да се још кали. Чујем да је вредан и такви момци, ако имају таленат, не могу да пропадну - казао је Ђуровић.

- Брине ме што је Јокић изјавио да неће играти за репрезентацију, што би била катастрофа, јер је он играч око кога све треба да се врти. Јокић и Богдановић треба да буду стожери и око њих да се окреће читава концепција наш кошарке у нареднм годинама. Они неће бити шефови, то је Теодосић, који је апсолутни лидер, али око њих двојице треба да се прави концепција - казао је Ђуровић.

- Речено је да ће доћи Мајк Мелоун. То је изванредан потез. Он воли Србију, изванредан је и добар тренер. Са просечном екипом, као што је Денвер, у врху је Запада. Јокић га обожава а он обожава Јокића и то би била добитна комбинација. Када би два НБА тренера, Кокошков и Мелоун, седели на клупи Србије постојао би један велики респект код судија - истакао је Ђуровић.

- Очигледно је било да је Јокић био веома незадовољан у Кини. Играо је мало, ниједну утакмицу није почео у првој постави и то му је сигурно сметало, био је нервозан. Са Мелоуном би било другачије, он га зна и припремао би га за сваку утакмицу посебно - указао је Ђуровић.

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести