Еврокуп: Кошаркаши Партизана савладали Шлонск, Пољаци без шансе

ВРОЦЛАВ: Кошаркаши Партизана везали су четврту узастопну победу, пошто су у 16. колу Еврокупа били бољи од Шлонска.
p
Фото: kkpartizan.rs/Dragana Stjepanović

Црно-бели су у раној фази меча стекли велику предност, коју су рутински сачували до краја и остварили 11. победу у такмичењу.

Београђани су одмах на старту наговестили да су много мотивисаније ушли у дуел, него што је то био случај против Лијеткабелиса, када су доживели убедљив пораз. Обрадовићева екипа играла је веома брзо и у таквом ритму ескпресно дошла до двоцифрене предности, а онда и до плус 20, чиме је најављена уверљива победа.

По истом сценарију играло се и у другом кварталу. Друга петорка Партизана није дозволила ривалу да се приближи, а у том периоду запажен је био Вукчевић, који је демонстрирао „меку“ руку и одлично читање одбране Шлонска, чиме је трасирао пут својој екипи до максималних +21 после тројке Пантера. Американац је до краја полувремена везао још неколико успешних напада, тако да су црно-бели сигурно чували вођство.

Београђани су нападачки нешто спорије ушли у трећу четвртину, али Пољаци нису то успели да казне, пошто је дефанзива била на високом нивоу и домаћи нису могли да уђу у препознатљив шутерски ритам. Ипак, то се незнатно променило у пред последњих 10 минута, када је Шлонск смањио на минус 11.

Партизан је потом серијом 8:0 почетком четврте четвртине отклонио све сумње, поново успоставио потпуну контролу и сигурно привео меч крају.

В. М. П.

Шлонск – Партизан 71:93 (14:29, 17:21, 22:14, 18:29)

ВРОЦЛАВ: Хала Цетрнијал, судије: Могулкоч, Роси, Царука.

ШЛОНСК: Т. Трајс 13 (8ас), Коленда 7, Кантер 12 (7ск), Д. Трајс 2, Војчик, Габински 4, Томчак 6, Каролак 14, Џастис 8, Гордон, Џева 5 (7ск), Рамљак.

ПАРТИЗАН: Копривица 10 (8ск), Мур 3, Глас 2, Лесор 8, Трифуновић, Пантер 15, Вукчевић 6, Аврамовић 11, Мадар 15, Ледеј 14, Загорац 3, Смаилагић 6.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести