Eврокуп: Непоражени кошаркаши Партизана гостују Лиможу

Док у АБА регионалној лиги кошаркаши Партизана имају половичан учинак од две победе и два пораза, у Еврокупу чувају савршен скор.
Rade Zagorac
Фото: Еврокуп/Раде Загорац,

Славила је у претходна четири кола екипа тренера Андрее Тринкијерија и  једини је непоражен тим у европском такмичењу. За викенд су Београђани посустали на још једном гостовању у згуснутом распореду, боља од њих била је Цедевита Олимпија у АБА лиги. Од тог сусрета црно-бели су се колико–толико одморили, али их је опет чекао пут до Француске, где данас од 18.30 часова играју меч петог кола против незгодног Лиможа.

– Захтеван период је иза нас, ближи му се крај овим гостовањем. Ако подвучемо црту после тог низа утакмица на страни и тек неколико код куће, после овог сусрета верујем да ћемо бити задовољни. Није било за очекивати да немамо падове у игри, као и да победимо све утакмице, јер треба бити реалан. Меч против Лиможа носи велику важност баш из тог разлога. Ако победимо, онда можемо да причамо о неком успешном периоду – рекао је Раде Загорац, који игра одлично ове сезоне.

Лимож је до сада забележио победу и три пораза, наш тим све успехе, па је по овим мерилима Партизан на путу новог успеха

– Вероватно Лимож не претендује на  највиши пласман у Еврокупу, али свакако треба да имамо респект. Уколико победимо, имаћемо скор од пет мечева без пораза и пријатну ситуацију за наставак такмичење. Они имају једну победу и три пораза и ово је вероватно једна од последњих утакмица где могу да појуре неки виши пласман. Све то њима иде у прилог, а нама даје велики знак узвика да треба да се припремимо како доликује – закључио је Загорац.

Црно-бели су у претходној утакмици Еврокупа савладали Локомотиву, можда и првог кандидата за освајање пехара у овом такмичењу.Уследио је након тога пораз у Љубљани, уз консатацију да Олимпија заиста има моћну екипу, која ће без сумње бити озбиљан кандидат за тријумф у АБА лиги. Партизан је у досадашњем току сезоне играо заиста лепу кошарку, Тренер Трникијери стално понавља да то мора још боље и да верује да ће како сезона одмиче тако и бити.У данашњем мечу  црно – белима  већи ривал од домаће екипе може да буде умор, јер чињеница је да су квалитетнији од Лиможа.

К. Б.

Данас

Локомотива – Тофаш  (18)

Дарушафака – Уникс (18.15)

Буду?ност – Олденбург       (19)

Лимож – Партизан      (19.15)

Гдиња – Галатасарај (20)

Андора – Промитеас   (20)

Уникаха – Тренто       (20.45)

Виртус – Монако        (21)

Група Б

1. Партизан       4      4      0      305:275     8

2. Локомотива    4      2      2      320:310     6

3. Венеција        4      2      2      295:293     6

4. Тофаш            4     2      2      229:240     6

5. Лимож            4     1      3      313:324     5

6. Ритас              4     1      3      295:325     5

 

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести