Тринкијери: Кад Локомотива игра озбиљно, нема боље екипе у Еврокупу

БЕОГРАД: Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, пред меч четвртог кола Еврокупа против Локомотиве, рекао је да не зна какав меч може да очекује.
trinkijeri, tanjug
Фото: Танјуг (Видео)

"Не знам, јер они се још уигравају. Имена су топ, Декер, Калнијетис, Камингс, Алан Вилијамс, Фридзон, има ту ''меса''. Ако озбиљно играју нема боље екипе у Еврокупу", рекао је Тринкијери новинарима на отвореном делу тренинга у хали "Александар Нилолић".

Он је подсетио да је Ритас успео да победи Локомотиву у једној врхунској партији, те да ће и његовој екипи бити тешко.

"Хоћемо ли ми бити у стању да играмо врхунску партију? Ја се надам. Веома нам је тешко, јер немамо времена за тренинг, опоравак... Много је путовања. Наша врхунска партија неће бити у квалитету, него у менталној и физичкој енергији. То мора бити начин да се игра утакмица".

Тренер црно-белих осврнуо се и на квалитете противника.

"Добра екипа, добри, искусни играчи... Ући ћемо у утакмицу с добрим намерама, добили смо две утакмице већ на страни у Еврокупу. Знамо да ће бити изузетно тешко, али мислим да ћемо играти утакмицу, имаћемо пет играча да ставимо против њихових фантастичних пет играча", рекао је Тринкијери, који је упитан и за своје здравствено стање.

"Мало сам боље, још нисам топ. Мало ћу трчати, сем мог здравља и Јанковићеве фризуре све је океј", нашалио се Италијан на рачун Николе Јанковића и његовог новог имиџа.

Меч између кошаркаша Партизана и Локомотиве игра се сутра од 20 сати у хали "Александар Николић".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести