Еврокуп: Победа Партизана против Ритаса за Топ 16 фазу

БЕОГРАД:  Кошаркаши Партизана победили су вечерас у Штарк арени екипу Ритаса са 86:81(23:21, 23:19, 22:17, 18:24), у осмом колу Еврокупа групе Б.
Foto KK Partizan
Фото: КК Партизан

Избраници Андрее Тринкијерије овим тријумфом осигурали су пласман у другу фазу такмичења.Била је ово укупно шеста победа у групној фази, уз два пораза.До Топ 16 фазе Еврокупа, Партизан је водио капитен Раде Загорац са 17 кошева и три асистенције, а пратио га је Рашон Томас са једним поеном мање.

Одличну ролу пружио је и Огњен Јарамаз са учинком од 14 поена, четири додавања и три ухваћене лопте, а велики допринос тријумфу важном за Топ 16 фазу дао је и Вилијам Мозли са 10 поена.У пораженој екипи најефикаснији је био Емантас Бенџијус са 15 кошева, а двоцифрен је још био Пако Круз са 10 поена.

После изједначеног почетка игре кош за кош, први до веће предности стигао је Ритас.Једини расположен у екипи црно-бели на старту био је Раде Загорац, који је постигао првих 12 поена.Срединиом четвттине изабранци Андрее Тринкијерија успели су да меч поново уведу у егал, а захваљући поенима Мозлија и Волдена отпочели су серију од 15-0.

Ритас је брзо узвратио са 8-0, али су Томас и Мозли омогућили црно-белима плус шест пред друго полувреме.Партизан је током другог полувремена константно имао предност, која је у једном тренутку износила и 18 поена вишка, али поново су виђене и осцилације у игри.

Косаркаши Ритаса успели су да унесу неизвесност у последњем периоду, успели да смање разлику на једноцифрену, али су Партизанова одбрана и важни поени Јарамаза били пресудни за исход меча.Црно-бели следећи меч у Еврокупу играју против Локомотиве у гостима.

Тринкијери: Прошли смо у Топ 16, то је главно

Тренер кошаркаша Партизана Андреа Тринкијери, после победе против Ритаса и пласмана у Топ 16 Еврокупа, изјавио је да његов тим вечерас није био добар у свим сегментима игре, али да је најважније да је изборена друга фаза.Црно-бели су у 8. колу Еврокупа победили литвански тим 86:81 за скор 6-2 у групи Б.

"Прошли смо у Топ 16. То је главно. Играли смо против тешког противника, који се никада не предаје. То је тим који је два пута победио Локомотиву. Имали смо добре моменте и лоше моменте. Важно је да смо добили, јер смо имали две добре серије где смо изградили солидну предност", рекао је Тринкијери на конференцији за новинаре после меча.

Италијански стучњак апострофирао је да његова екипа мора да се поправи у чувању предности и да не сме да дозволи смањење резултата."Ако хоћемо да будемо успешни, промашивање шест слободних бацања у последња два минута је нешто због чега треба да се замислимо", рекао је Тринкијери.

Црно-бели су ималИ у последњем делу 18 поена вишка, али је Ритас успео да смањи на минус шест.Тринкијери је упитан да ли је на такав развој ситуације довела неозбиљност екипе.

"Може бити да је неозбиљан тренер? Не мислим да су моји играчи неозбиљни. Видео сам како су сви видели оно што се десило. Није то прихватљиво и мислим да нам треба мало одмора. Копамо већ дуго. Десило се да је свака утакмица тешка. Данас ова, у недељу дерби, пре тога изгубили од Тофаша и Венеције...Моји играчи ће се трудити да буде мало боље. Имамо друге проблеме, које ћемо пре или касније решити", рекао је Тринкијери.

Италијан је имао само речи хвале за младог центра Душана Милетића, рекавши да ће му увек давати шансу, јер је фантастичан момак који добро ради и слуша.Црно-бели су на овом мечу играли без капитена Новице Величковића."Новица се пуно потрошио у недељу. Нисмо нашли ново колено. Чекамо да дође ДХЛ са новим коленом за њега", закључио је Тринкијери у свом маниру.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести